Waar vandaan: Toerisme > Sneeuw > Oostenrijk > Informatie

Oostenrijk > Informatie

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Oostenrijk garandeert met sneeuwzekere, goed geprepareerde pisten en moderne liftinstallaties sportief genot en plezier voor één ieder en voor het hele gezin.

Oostenrijk is een waar paradijs voor alpineskiërs. De Oostenrijkse wintersportplaatsen bieden sneeuwzekere en perfect onderhouden pistes in meer dan 800 oorden.
22.000 kilometer pistes!

U kunt kiezen tussen gezinsafdalingen, buckelpisten, hoogalpine steile hellingen en pisten met "tiefschnee". Tussen hellingen voor beginners en steile en moeilijke hellingen. Er zijn verlichte pisten voor 's avonds en als de sneeuw uitblijft biedt het sneeuwkanon uitkomst.

Veiligheid op de pistes
Niet alleen onderweg naar de pistes, maar ook op de pistes zelf staat veiligheid hoog in het vaandel. In Tirol bijvoorbeeld zorgen de in geel-rood geklede hulpteams ervoor dat roekeloze skiërs geen kans krijgen om het plezier van anderen te verstoren. Ook andere provincies kennen deze teams die verantwoordelijk zijn voor veiligheid op de pistes en ongehinderde afdalingen.

De skiliften
Ruim 3.500 liftinstallaties brengen skiërs, carvers en snowboarders zonder lange wachttijden veilig naar de pistes. Zo kan de ‚Vierer-Jet‘ skilift in Obertauern zo'n 3800 personen per uur vervoeren. Een wereldrecord!
In bijna alle Oostenrijkse skigebieden zijn er skipassen die een groot gebied beslaan.

De skischolen
De Oostenrijkse skischolen bouwden door de jaren heen een stevige reputatie op. Hun methodiek werd zelfs door de Europese commissie bijzonder geloofd en geprezen. Beginners kunnen er terecht in ontelbare skischolen. De opleiding van de Oostenrijkse skileraars wordt voortaan als algemeen voorbeeld voor die van heel Europa gesteld. Oostenrijk wil de kwaliteit van het skionderricht hoog houden.
Wij beschikken over 500 skischolen met 12.400 gediplomeerde skileraren.

De skioorden
Een ander pluspunt zijn de skistations zelf. In Oostenrijk hebben wij geen artificiële skioorden maar natuurlijke wintersportoorden. Het toerisme is er langzaam gekomen vanuit heel oude bergdorpjes. Dit is ook de reden waarom ieder skidorp is uitgerust met een voor de lokale bevolking complete infrastructuur . De mensen beleven er evenveel skiplezier als hun gasten.
De après-ski atmosfeer en de oprechte gastvrijheid is een bijkomende sterke troef. Die "gemütlichkeit" vindt u nergens anders.

Gletsjerskiën in de zomer

Dankzij verschillende goede gletsjerskigebieden, kan Oostenrijk de echte skiliefhebber het hele jaar door sneeuw bieden. Op een hoogte van ca. 3000 m komt iedereen aan zijn trekken. Niet alleen de gevorderde skiër, maar ook steeds meer de beginner. Ook langlaufers, zonaanbidders en wandelaars kunnen hier aardig uit de voeten.

Op enkele gebieden zijn langlaufloipes uitgezet en worden er wandeltochten o.l.v. een gids georganiseerd. De berghutten en panoramarestaurants nodigen u uit tot heerlijk luieren in de zon.

Of u nu de ski's of langlauflatten onderbindt, in de zomerskigebieden van Oostenrijk kunt u het hele jaar door de wintersport beoefenen.

Langlaufen

Als u gefascineerd bent door de besneeuwde bergen en tijdens «rustig skiën » lichaam en geest wilt ontspannen, dan moet u beslist gaan langlaufen. Deze manier van voortbewegen op ski's heeft tevens een medicinale werking op het lichaam en draagt bij tot een duidelijke verbetering van uw welzijn.

Als u gefascineerd bent door de besneeuwde bergen en tijdens «rustig skiën » lichaam en geest wilt ontspannen, dan moet u beslist gaan langlaufen. Deze manier van voortbewegen op ski's heeft tevens een medicinale werking op het lichaam en draagt bij tot een duidelijke verbetering van uw welzijn.

Langlauf en loipes voor iedereen
Langlaufen spreekt – net zoals het wandelen – alle leeftijdsgroepen aan. In een aan de individuele conditie aangepast tempo verkent de langlaufer zijn vakantiewereld.
Behalve de loipen in het dal zijn er vaak ook sneeuwzekere bergloipen aangelegd, die gedeeltelijk met behulp van liften en stoeltjesliften te bereiken zijn. Bijna alle Oostenrijkse loipen hebben ook sprinttrajecten , waarop de populaire skating-pas kan worden geoefend. Ze worden afgewisseld door langere glijtrajecten . Bovendien bieden enkele wintersportplaatsen zogenaamde hondenloipen aan, die het mogelijk maken dat de hondenbezitter niet alleen zijn eigen fitness, maar ook die van zijn hond kan bevorderen.

In totaal zijn er ongeveer 16.000 km gespoorde loipen in 900 gemeenten . Zo komt iedereen aan zijn trekken. In enkele regio's wordt voor gebruik van de loipen een vergoeding gevraagd aan dagtoeristen. Kortom: u vindt bij ons alle mogelijke varianten van loipen, zelfs met verlichting voor 's avonds.

In haast alle plaatsen, doorgaans in sportzaken en/of skischolen, verhuurt men langlaufuitrusting. Enkele plaatsen bieden speciale langlaufarrangementen aan die, behalve huisvesting en langlaufles, ook uitrustingen omvatten.

De leukste langlaufgebieden van Oostenrijk
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: Austrainfo