Waar vandaan: Vrije tijd > Spelletjes > Problemen

Spelletjes - problemen?

Als u een spelletje wilt spelen, ziet u dan op de plaats waar het spelletje moet komen een grijs vlak of een rood kruisje? Zie je met andere woorden het spelletje niet?

 1. Dit betekent dat u geen "Java" hebt ge´nstalleerd op uw computer, ondanks deze tegenwoordig standaard erop staat, kan het gebeuren dat dit toch niet het geval is. U kan dit toch installeren door naar deze website (klik hier) te surfen en bij de vraag of hij iets mag installeren op JA te klikken.

  Vervolgens zal Java ge´nstalleerd worden. Volg de instructies op het scherm.

  Indien het bovenstaande niet lukt (u krijgt zo'n scherm niet te zien om op JA te klikken), surf dan naar deze website (hier klikken) en klik dan op "Download" voor het systeem dat u heeft (Windows, Macintosh,...). Vervolgens zal er dan gevraagd worden om het bestand te openen of op te slaan. Kies openen, en laat het bestand downloaden.
  Vervolgens zal het automatisch starten en u enkele vragen stellen, volg de instructies op het scherm.

  Indien het klaar is met installeren, kan u het beste uw browser geheel afsluiten en terug opstarten. Nu zullen de spelletjes wel werken.
 2. Een tweede mogelijkheid is dat u Java hebt uitgeschakeld. Dit doet men meestal indien men een hogere beveiliging instelt van zijn browser, al dan niet per toeval. U kan dit ongedaan maken door hetvolgende te doen:
  In Internet Explorer (uw browser dus), gaat u naar het menu bovenaan "Extra" en vervolgens klikken op "Internet-Opties".
  Klik vervolgens op het tabblad "Beveiliging". Klik dan met uw muis op het wereldbolletje, waar "Het Internet" onder staat. Klik vervolgens op de knop "Standaardniveau".
  Indien de knop Standaardniveau niet aanklikbaar is, schuift u de balk links naar onderen totdat u op "Laag" komt.
  Klik vervolgens op "Toepassen" en daarna op "OK".
  Veel speelplezier!