Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 7:42, onder: 18:11
  • Maan Maan onder: 0:32, op: 10:51

-2°

-4°

3-4 Bft

-4°

-7°

-5°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vannacht is het opnieuw helder en koud met algemene vorst, tot rond -4 graden in het centrum van het land, rond -7 in de Ardennen.

Morgen en tijdens het weekend blijft het zonnig met hooguit enkele wolkenflarden. Met een gure oostelijke wind wordt het almaar kouder. Morgen en zaterdag halen we nog +2 of +3 graden, zondag en maandag komen de temperaturen ook overdag niet of nauwelijks boven het vriespunt uit.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Komende nacht blijft het vrijwel helder. Het kwik duikt opnieuw overal onder het vriespunt: de minima liggen tussen -6 en -9 graden in de Ardennen, rond -4 graden in het centrum en rond -1 graad aan zee. De wind neemt iets in kracht af maar blijft matig waaien uit het noordoosten.Morgen vrijdag, weinig verandering. Het blijft overwegend zonnig met hooguit enkele kleine wolkenflarden. De noordoostenwind trekt opnieuw aan naar matig tot soms vrij krachtig met pieken rond 50 km/h. Het wordt nog een paar graden kouder met maxima tussen 0 en -2 graden in de Hoge Ardennen en rond +2 of +3 graden elders in het land.In de nacht van vrijdag op zaterdag is het helder en gaat het stevig vriezen. Op de meeste plaatsen duikt het kwik naar -4 of -5 graden, in de Ardennen naar -6 tot -8 graden. Er is nog altijd een matige wind uit oost tot noordoost die het koudegevoel gaat versterken.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen de depressie die het centrum van de Middellandse Zee en ItaliŽ overdekt en een uitgestrekte anticycloon van Noorwegen tot West-Rusland staat vandaag en de volgende dagen een sterke oostelijke stroming die zeer koude en zeer droge Siberische lucht naar onze streken stuwt.


update van vandaag 17:01