Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 8:38, onder: 16:37
  • Maan Maan op: 4:21, onder: 15:00

4-3 Bft

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze namiddag vooral buien over de zuidelijke landshelft, elders relatief droog. In de Ardennen sneeuwbuien boven 500 m. Maxima van 0 graden in de Hoge Venen, 4 ŗ 5 graden in het centrum tot 7 graden aan zee. Afzwakkende wind.

Vanavond meestal droog. Vannacht ten noorden van Samber en Maas buien van smeltende sneeuw, ten zuiden ervan sneeuwbuien. Minima van -1 tot +3 graden.

Vrijdag droge perioden en buien, op de hoogten van smeltende sneeuw of sneeuw. Ook enkele opklaringen. Maxima van 0 tot 6 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het nog steeds wisselvallig met vooral over de zuidelijke landshelft en in mindere mate langs de Nederlandse grens buien. Elders is het droger met zelfs een paar opklaringen. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien en daar dikt boven 500 m hoogte de sneeuwlaag enkele cm aan. Elders gaat het om buien van regen of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 0 graden in de Ardennen, rond 4 of 5 graden in het centrum en 7 graden aan zee. Eerst waait de westen- tot zuidwestenwind matig tot vrij krachtig met op de Ardense hoogten en aan de kust rukwinden tot 60 of 70 km/u. Later wordt de wind matig uit zuidwest met nog pieken tot 40 ŗ 50 km/u.

Vanavond is er eerst nog kans op enkele lokale buien (afhankelijk van de hoogte van regen, smeltende sneeuw of sneeuw). Later vanavond wordt het meestal droog en verschijnen er vooral in het westen opklaringen. In de loop van volgende nacht neemt de bewolking opnieuw toe, gevolgd door buien vanaf het zuidwesten en het westen. Aan zee gaat het wellicht om regenbuien en in Laag- en Midden-BelgiŽ om buien van smeltende sneeuw. Ten zuiden van Samber en Maas vallen er sneeuwbuien. De minima schommelen van -1 tot +3 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een complexe lagedrukzone boven de Noordzee verplaatst zich naar het zuiden van ScandinaviŽ. Hierdoor bereiken nog steeds buien ons land, vooral dan het zuidelijk deel. Op de hoogten gaat het om sneeuw, elders om regen of smeltende sneeuw. De nulgradengrens bevindt zich momenteel op een hoogte van 500 m.


update van vandaag 12:01