Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 8:17, onder: 18:36
  • Maan Maan onder: 5:17, op: 18:15

15°

15°

3 Bft

14°

10°

14°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze namiddag nog zwaarbewolkt met lichte regen in het zuidoosten. Vanaf de kust geleidelijk droger en breder wordende opklaringen. Maxima tot 15 graden.

Vanavond en vannacht rustig weer met hoge wolkensluiers. Minima rond het vriespunt in de Ardennen en rond 4 5 graden in het centrum van het land.

Dinsdag droog met toenemende bewolking vanaf het noorden. Maxima rond 15 graden.

De daaropvolgende dagen licht wisselvallig met af en toe regen of een bui. Woensdag nog temperaturen rond 17 of 18 graden, daarna geleidelijk frisser.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het in het zuidoosten van het land aanvankelijk nog zwaarbewolkt met wat lichte regen of motregen. Elders wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en blijft het droog. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden bij een overwegend matige noordenwind.

Vanavond verwachten we rustig en droog weer met afwisselend wolkenvelden en brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt eerst de hoge bewolking toe vanaf het noorden, mogelijk 's ochtends gevolgd door lagere bewolking in het uiterste noorden van het land. De minima liggen rond 0 of 2 graden in de Hoge Venen, 4 6 graden in het centrum van het land en rond 10 of 11 graden aan zee. De zwakke noordenwind wordt geleidelijk matig en krimpt naar het westen. Aan de kust wordt de wind zelfs vrij krachtig uit westnoordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke storing verlaat ons land in de loop van de namiddag via het zuidoosten. Aan de achterzijde hiervan wordt, onder invloed van een hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland, maritieme lucht over onze streken gestuwd.


update van vandaag 12:01