Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 8:05, onder: 18:51
  • Maan Maan op: 14:38, onder: 23:07

20°

22°

3 Bft

22°

19°

21°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze voormiddag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met een kleine kans op een bui. Na de middag wordt het meestal droog met meer opklaringen. Zacht weer met temperaturen tot 22 of 23 graden.

Vanavond en vannacht wordt het licht bewolkt met minima tussen 9 en 15 graden.

Dinsdag en woensdag wordt het overwegend droog met maxima rond 22 graden.

Donderdag en vrijdag verwachten we meer bewolking met af en toe wat lichte regen. Maxima tot 19 graden in het centrum van het land.

Volgend weekend wordt het meestal droog met opklaringen. Het wordt ook frisser met maxima rond 15 graden in het centrum.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag begint wisselend bewolkt tot soms zwaarbewolkt. Vooral in het noordwesten is er een kleine kans op een bui. In de loop van de namiddag zijn er meer opklaringen vanuit het zuiden. Maxima rond 19 graden in de Ardennen en aan zee en tot 22 of 23 graden in de andere delen van het land. De wind waait matig uit het zuiden, aan de kust ruimend naar zuidzuidwest.Vanavond en vannacht wordt het licht bewolkt. De temperaturen dalen naar 9 of 10 graden in Hoog-BelgiŽ en naar 14 of 15 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ, bij een zwakke of soms matige wind uit zuidelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag trekt een golvende regenzone ten noorden van ons land. We krijgen soms meer bewolking met kans op een bui.


update van vandaag 09:01