Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 6:36, onder: 20:55
  • Maan Maan op: 3:39, onder: 19:28

19°

21°

4-3 Bft

21°

16°

17°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vandaag is het wisselvallig, fris en vrij winderig met enkele buien. In de namiddag wordt het droger in het westen. Maxima van 15 tot 21 graden.

Deze nacht wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt en droog. Enkel aan zee is nog een buitje mogelijk. Minima van 6 tot 14 graden.

Zondag begint droog en zonnig. Later neemt de bewolking toe. In het noorden kan er een buitje vallen. Maxima rond 20 graden.

Maandag veel wolken en af en toe wat lichte neerslag.

Dinsdag en woensdag stilaan zonniger en warmer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het wisselvallig, vrij winderig en fris met opklaringen en wolkenvelden. In de voormiddag kunnen er reeds enkele buien vallen, eerst in het noordwesten, later ook in de andere streken. In het noordwesten is er 's ochtends zelfs kans op een donderslag.
In de namiddag wordt het droger in de westelijke landshelft. In het oosten neemt de kans op buien toe en is een plaatselijke donderslag niet uitgesloten.
Maxima van 15 of 16 graden op de Ardense hoogten en van 19 tot 21 graden in de andere streken. De wind ruimt snel van zuidwest naar west. In de voormiddag waait het matig tot af en toe vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot af en toe krachtig aan zee met rukwinden van 55 tot 65 km/h in het noordwesten. Na de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af.Deze avond en nacht wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt en droog. Boven zee ontstaan nog enkele buien die mogelijk de kust of het noordwesten van het land bereiken. In de Ardense valleien kan tegen de ochtend aan nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 6 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Rond een depressie die zich verplaatst van Schotland naar Noorwegen wordt, in een vrij strakke west- tot noordwestelijke stroming, frisse en onstabiele zeelucht van polaire oorsprong over onze streken aangevoerd.
Deze voormiddag ontstaan er nieuwe buien op de doortocht van een hoogtevore, gevolgd door een storing die na de middag blijft slepen over het zuidoosten van het land.
Deze nacht en zondag zorgt een uitloper van het Azorenhoog voor een weersverbetering vanaf het zuidwesten.


update van vandaag 09:01