Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 8:39, onder: 16:37
  • Maan Maan op: 6:29, onder: 15:57

3-2 Bft

-2°

-1°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht vooral in het noordoosten nog steeds wisselvallig met winterse buien, ook in Laag- en Midden-BelgiŽ. Kans op vorming van rijm- en ijsplekken bij opklaringen. Minima tussen -3 en +4 graden.

Morgen zondag tijdelijk droog met brede opklaringen. In de loop van de namiddag meer bewolking met 's avonds regen vanaf de kust en nieuwe sneeuwval in de Ardennen. Maxima tot 5 graden.

Maandag en dinsdag overwegend droog met maxima rond 6 ŗ 8 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond en vannacht verwachten we vooral in het noordoosten van het land nog enkele buien, die ook in Vlaanderen een winters karakter kunnen krijgen. Elders wordt het overwegend droog en kunnen brede opklaringen voorkomen. Lokaal kan nevel of (aanvriezende) mist gevormd worden en bestaat een risico op rijm- of ijsplekken. De minima variŽren tussen -3 graden in Hoog-BelgiŽ en +4 graden aan de kust, met op vele plaatsen in het binnenland waarden rond het vriespunt. Aan de kust waait een matige noordwestenwind, elders staat een eerder zwakke westenwind.


Zondagochtend kan in het noordoosten van het land nog een lokale (winterse) bui vallen. Later wordt het, net als in de rest van het land, droog met soms brede opklaringen, vooral in het westen en het centrum. In de loop van de namiddag neemt vanuit het westen de bewolking opnieuw toe en kan het aan de kust al wat beginnen regenen. De maximumtemperaturen liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en +7 graden aan zee bij een matige wind uit noordwest tot west, krimpend naar zuidwest.


Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt een storing van west naar oost over het land. In Laag- en Midden-BelgiŽ valt de neerslag als regen, in Hoog-BelgiŽ verwachten we sneeuw. Minima van -2 graden in de Hoge Venen tot +6 graden aan de kust. De zuidwestenwind neemt toe tot matig of soms vrij krachtig, alvorens te ruimen naar een matige wind uit noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weerbeeld wordt bepaald door licht onstabiele, polaire zeelucht die vanuit het noordwesten over ons land wordt gevoerd tussen een depressie ter hoogte van de Baltische Zee en een uitloper van het Azorenhoog boven de Britse Eilanden.

Morgen zondag, bereikt deze hogedrukwig het continent waardoor de buienneiging zal afnemen. 's Avonds bereikt een nieuwe storing het westen van ons land.


update van vandaag 17:01