Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 6:42, onder: 20:47
  • Maan Maan op: 8:31, onder: 21:45

16°

17°

1-2 Bft

15°

12°

14°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht wordt licht tot gedeeltelijk bewolkt, rustig en zacht met minima van 12 tot 17 graden. Plaatselijk is er kans op een bui.

Morgen wordt het warm en eerst nog vrij mooi. Later op de dag kan er wel hier en daar een bui vallen. De temperaturen bereiken nog eens hoogzomerwaarden ; tot 25 of 26 graden aan zee en in de Ardennen en van 26 tot 30 graden elders in het land.

Ook donderdag wordt het nog vrij mooi en overwegend droog.

Op het einde van de week en volgend weekend wordt het weer zeer onzeker met een grotere kans op een bui of een onweer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond en de volgende nacht blijft het licht tot gedeeltelijk bewolkt. Het blijft meestal droog, maar plaatselijk is een bui toch niet uitgesloten. Het blijft ook zacht met minima van 12 tot 14 graden in de Ardennen en van 15 tot 17 graden in de andere streken. Plaatselijk kan zich wat nevel of een mistbank vormen, vooral in de Ardennen en de kuststreek. De wind blijft zwak of soms matig uit oost tot zuidoost.


Morgen woensdag wordt het warm en eerst nog vrij zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het westen en hier en daar kan een buitje vallen. Later in de Ardennen kunnen die buien wat actiever worden en is er kans op een donderslag. De maxima schommelen van 25 graden in de Ardennen tot 30 graden in de Kempen. De wind waait eerst zwak uit het zuidoosten en draait daarna naar het westen tot zuidwesten en neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig met daar windstoten tot 50 km/h.


In de nacht van woensdag op donderdag wordt het rustig met opklaringen en wolkenvelden. Plaatselijk kans op vorming van nevel. De minima schommelen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen, tussen 12 en 15 graden elders in het land. De wind waait zwak tot matig, uit zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een zone van lage luchtdruk die zich uitstrekt van Ierland tot het zuiden van Frankrijk en een hogedrukzone over de Noordzee wordt warme zuidelijke lucht naar onze streken aangevoerd. In die stroming trekt morgen een zwakke storing over ons land. Daarna komen we in minder zachte zeelucht terecht, die wel gunstig be´nvloed wordt door een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren.


update van dinsdag 22:01