Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 5:42, onder: 21:38
  • Maan Maan onder: 3:54, op: 15:44

20°

24°

2-3 Bft

25°

19°

21°

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze namiddag ontwikkelen er zich plaatselijk felle onweersbuien, mogelijk met hagel en hevige regen. Maxima tussen 19 en 25 graden.

Vanavond nog onweersbuien, die in de loop van de nacht verdwijnen. 's Nachts zijn er opklaringen en lokaal vorming van nevel en mist. Minima tussen 9 en 14 graden.

Morgen opnieuw buien, maar minder frequent en intens dan de voorbije dagen. Maxima rond 26 graden.

In het weekend warm en vrij zonnig weer met maxima boven 25 graden. Zaterdag droog, vanaf zondag kans op plaatselijke onweersbuien.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag bollen opnieuw stapelwolken op die uiteindelijk uitgroeien tot regen- en onweersbuien. De onweders kunnen lokaal hevig zijn en gepaard gaan met hagel en wateroverlast. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee alsook in de Hoge Ardennen en 25 graden in de Kempen. Aan zee en in het noorden van het land waait er een matige wind uit noordoost tot oost. Elders is de wind eerder zwak uit veranderlijke of zuidoostelijke tot oostelijke richtingen.

Vanavond moeten we nog geruime tijd rekening houden met felle regen- en onweersbuien die tot wateroverlast kunnen leiden. Het is pas later vannacht dat het droog en rustig wordt met op de meeste plaatsen vorming van nevel, mist of laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden in het noorden van het land. De wind is zwak en veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Een groot deel van het Europese continent bevindt zich in een barometrisch moeras. De warme en vochtige lucht boven ons land wordt in de namiddag opnieuw zeer onstabiel op de nadering van een hoogtetrog vanover Frankrijk. Dit zal leiden tot hevige onweders die kunnen gepaard gaan hagel, aanzienlijke neerslaghoeveelheden en wateroverlast. Vanavond trekt de hoogtetrog van zuid naar noord over ons land. Het is pas vannacht, aan de achterzijde ervan, dat het rustig en droog wordt.


update van vandaag 12:01