Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 8:40, onder: 16:37
  • Maan Maan onder: 1:55, op: 14:04

3-4 Bft

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze namiddag betrokken en mistig in de Ardennen, soms brede opklaringen elders. Maxima tussen 2 en 9 graden.

Deze nacht eerst nog opklaringen in het westen en centrum, later drijven lage wolkenvelden binnen vanuit Frankrijk. Minima tussen 1 en 5 graden.

Morgen droog weer met geleidelijk aan opklaringen. Later meer hoge wolkenvelden. Maxima tussen 2 en 8 graden.

De volgende dagen blijft het wisselvallig met soms regen of buien. Vrij zacht met maxima tussen 5 en 10 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

In het begin van de namiddag is het nog zwaarbewolkt in het oosten van het land, met mogelijk nog een lokaal buitje. In het westen zijn er dan reeds brede opklaringen, die zich verder uitbreiden naar het noorden en noordoosten. In de Ardennen blijft het betrokken met lage wolkenvelden, waardoor het zicht soms beperkt is. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 6 en 9 graden elders. De wind waait matig uit zuidwestelijke hoek.

Vanavond verwachten we nog vaak brede opklaringen in het westen en centrum van het land. Gedurende de nacht kunnen op verschillende plaatsen nevel of laaghangende bewolking gevormd worden, maar in het noordoosten van het land blijft er ruimte voor opklaringen. De minima liggen rond 1 of 2 graden in de Ardennen en 4 of 5 graden in het westen. De matige wind draait naar het zuiden.

Algemene luchtgesteldheid

Een zuidwestelijke stroming voert maritieme lucht aan. Een hogedrukwig zorgt voor een stabilisatie van deze luchtmassa vanaf het westen. Deze nacht trekt vochtigere lucht ons land in vanuit het noorden van Frankrijk. Morgen dinsdag krimpt de stroming naar zuid tot zuidoost en voert drogere lucht aan. Later, in de nacht naar woensdag, trekt een storing oostwaarts.


update van vandaag 12:01