Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 7:58, onder: 16:56
  • Maan Maan op: 14:09, onder: 23:47

2 Bft

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Vannacht over de westelijke landshelft en over het zuiden veelal grijs en nevelig bij minima rond 6 graden. Elders vrijwel helder met lokaal mist.

Vrijdag later vanaf het oosten opklaringen. Op de meeste plaatsen maxima rond 11 graden.

In het weekend zonnig maar fris.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vanavond en vannacht wordt het in de westelijke landshelft betrokken en nevelig. Ten oosten van Brussel blijft het waarschijnlijk vrijwel helder. Minima van 0 graden in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. De wind blijft zwak, over het relif vaak matig, uit zuidzuidoostelijke richtingen.


Vrijdag is het over de westelijke landshelft veelal grijs en nevelig, lokaal mistig. Het blijft evenwel droog. Elders is er vanaf de ochtend zon. In de loop van de dag spoelt er vanaf het oosten drogere lucht ons land binnen en begint vanuit die hoek de aanwezige bewolking te breken. Zeker in het uiterste westen van het land kan het echter een groot deel van de dag grijs blijven. Maxima rond 11 graden waar de zon er op tijd doorkomt, elders maxima rond 6 8 graden. De wind waait zwak, over de Ardennen, matig, uit zuidoost, krimpend naar oost.


Vrijdagnacht is het vrijwel helder. Er waait een zwakke tot matige oostenwind en het kwik zakt naar waarden tussen -1 graden over de Hoge Venen en 4 graden aan zee.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied over Siberi, met uitloper tot over West-Europa, bepaalt ons weer en voert met een zuidelijke stroming zachte en in de onderste luchtlagen relatief vochtige lucht over ons land aan. In de loop van vrijdag en vooral in het weekend wordt de stroming meer oostelijk en bereikt ons koudere en drogere landlucht vanuit Midden-Europa.


update van vandaag 17:01