Waar vandaan: Weer > België

Weer België

Lucht, zon & maan
  • Zon Zon op: 6:46, onder: 18:55
  • Maan Maan op: 8:25, onder: 22:23

2-4 Bft

Bron: KMI

KMI

Samengevat weerbericht

Deze ochtend is het zwaarbewolkt met wat sneeuw in het oosten en regen of smeltende sneeuw in het westen, die daar lokaal kunnen aanvriezen. Vrij snel wordt het droog en later ook zonnig vanuit het noorden. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

Vannacht zijn er brede opklaringen. Later verschijnen er meer wolkenvelden. Er kan nevel of aanvriezende mist ontstaan. Het gaat nagenoeg overal vriezen, behalve aan de kust.

De rest van de week wordt het stilaan zachter, maar er is dikwijls veel bewolking met soms ook regen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanochtend is het zwaarbewolkt met wat sneeuw in het oosten van het land en lichte regen of lokaal wat smeltende sneeuw in het westen. Vanaf het noorden wordt het vervolgens droog en geleidelijk vrij zonnig. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 6 en 8 graden elders. De wind waait zwak en later matig uit het noorden of het noordnoordoosten. Er is kans op rukwinden tussen 50 en 60 km/h.


In de nacht van dinsdag op woensdag is het overwegend helder of licht bewolkt maar in het westen neemt de bewolking opnieuw toe. Er is ook kans op vorming van nevel en aanvriezende mist. De wind waait zwak of matig uit het noorden. In de kuststreek blijven de temperaturen positief, rond +2 graden, maar in het binnenland verwachten we opnieuw nachtvorst, tussen -1 en -6 of -7 graden.

Algemene luchtgesteldheid

Ten oosten van een hogedrukkern over de Britse Eilanden staat een noordelijke stroming, die maritiem polaire lucht aanvoert naar onze regio. In deze stroming reist een zwakke storing mee, die deze ochtend over ons land trekt.


update van vandaag 06:01