Waar vandaan: Wonen & Zorg > Dienstencentrum

Dienstencentrum

Ouderen die nog zelfstandig wonen of bij hun familie inwonen, kunnen voor huishoudelijke zorg, lichaamsverzorging, informatie, sociale dienstverlening en matieriële hulp in een dienstencentrum terecht. Dienstencentra komen voor in een aantal gemeenten, maar vooral in de grote steden. Een dienstencentrum bestaat meestal uit één gebouw, waar de service wordt geleverd. Je zal je dan ook zelf moeten verplaatsen.

In een dienstencentrum kan je gewoon voor de gezelligheid en voor ontspanning terecht. Er wordt echter vaak veel meer gedaan. Je kan er allerlei hobby's beoefenen, er worden uitstappen gedaan en zelfs cursussen gegeven. Je kan er ook terecht voor hulp of verzorging. Die kan verschillen van centrum tot centrum. Neem daarom contact met de centrumverantwoordelijke. In het dienstencentrum kan men je ook alle informatie verstrekken over andere bestaande hulpverleningsvormen of opvangmogelijkheden.

Gymnastiek voor ouderen
In de preventieve zorg speelt gymnastiek een heel belangrijke rol. Diverse ouderenbonden en dienstencentra bieden voor ouderen die de stap naar sportclubs niet durven zetten een zeer ruim aanbod aan sportieve recreatie zoals wandelen, fietsen, zwemmen. Een gezonde sportbeoefening kan zowel ontspannend zijn als noodzakelijk om in goede conditie te blijven.

Klik hier om een dienstencentrum op te zoeken.