Asperges
-
Helena van Troje - Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07
Wat een luxe was dat vroeger bij ons thuis:
Tien minuten voor ze in de pot gingen stonden ze nog te groeien in de hof!
Niet altijd echt gewaardeerd, gezien de uren dat er moest gewied worden, getrokken worden twee tot drie keer per dag....de dammen open leggen, terug ophogen en aanaarden: zeer bewerkelijke groente, maar o zo mooi als het loof groeide op de dammen na het seizoen.
Tien minuten voor ze in de pot gingen stonden ze nog te groeien in de hof!
Niet altijd echt gewaardeerd, gezien de uren dat er moest gewied worden, getrokken worden twee tot drie keer per dag....de dammen open leggen, terug ophogen en aanaarden: zeer bewerkelijke groente, maar o zo mooi als het loof groeide op de dammen na het seizoen.
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Ja ne wortel uit de grond trekken en onmiddellijk opeten of één uit de winkel en opeten is ook een dag en nacht verschil.
En het is niet omdat ik dit weet dat ik geen groenten zou kopen in de winkel, je kan niet alles zelf doen.
Vroeger reed ik tweemaal per week naar Langemark tussen de velden, daar rook je de groenten van de dievries fabrieken, die worden geblancheerd en in gevroren binnen de 4 a 8 uur veld naar fabriek !
Het is ook daarom dat wetenschappelijk bewezen is dat diepvries groenten ook lekker en goed zijn .
En het is niet omdat ik dit weet dat ik geen groenten zou kopen in de winkel, je kan niet alles zelf doen.
Vroeger reed ik tweemaal per week naar Langemark tussen de velden, daar rook je de groenten van de dievries fabrieken, die worden geblancheerd en in gevroren binnen de 4 a 8 uur veld naar fabriek !
Het is ook daarom dat wetenschappelijk bewezen is dat diepvries groenten ook lekker en goed zijn .
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
Helena van Troje - Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07
Dat mis ik best wel die groenten recht uit de tuin, maar soms was het wel een opgave hoor!
Die tuin lag een paar dorpen verder en het was niet evident om dat bij te houden.
Ooit heb ik van mijn zus voor mij verjaardag een pakketje gekregen met aardappelen, wortelen, ajuin, boontjes en zo nog wat uit haar grote groentetuin. Ik was zo gelukkig als een kind met Sinterklaas.
Soms krijg ik nu van buurvrouw wat verse kervel, spinazie of peterselie: heerlijk!
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Ik weet het best. Mijn vader had ook een groentetuin, thuis een kleine en op een stuk land een paar km verder een hele grote. Ik zie mijn moeder nog prinsessenbonen kuisen en invriezen, dagen aan een stuk, want die dingen zijn natuurlijk allemaal tegelijk plukklaar. Daarom heb ik nooit een groentetuin willen hebben. Op zeer kleine schaal wat kruiden en klein fruit, maar de groenten laat ik over aan mijn zoon.Helena van Troje schreef: ↑14 mei 2019, 13:10Dat mis ik best wel die groenten recht uit de tuin, maar soms was het wel een opgave hoor!
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Ik koop ook groenten in de winkel hé. Ik moet wel want we hebben geen groentetuin. Maar als ik asperges recht van 't veld kan kopen, dan rij ik daar met plezier 5 km voor rond.
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Hoe heeft u de test gedaan om zo maar met zekerheid te zegen dat die de beste zijn ???
Ik heb daar een totaal ander gedacht over eer ik van iets zeg dit is het beste, daar zal je toch met bewijzen moeten afkomen en zeker geen bewijzen van koks uit de omgeving, die zijn vooraf ingenomen .
Zou je niet beter zeggen dat deze asperge zeer lekkere asperge zijn, zonder verdere uitleg !
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Vind je? Ik wil alleen de Brabantse Wal asperges.Prima Vera schreef: ↑29 mei 2019, 10:52Die zijn inderdaad goed maar kunnen niet op tegen onze eigen Belgische asperges hoor! Echt niet.
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Zo is het dat laatste. Troost je ik vind noch parma noch serrano lekker, niet liever dan een Belgische gerookte ham.
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Ganda? Vind ik niet lekker. Bayonne of serrano hier. Of de ham van het Bras varken die mijn slager (*) zelf bereidt.
(*) Heeft niet voor niks laatst 14 gouden en 3 zilveren medailles won op de Iffa vakbeurs.