Moeilijk
-
Assa - Lid geworden op: 30 okt 2007, 15:29
- Locatie: Vlaams brabant
He Rapke Bo'ke en vriedinnekes
Wat lees ik hier allemaal,in ieder geval rapke is terug maar ik wist niet dat ik een flesje chloor was
Bo'ke,brussel was vroeger veilig maar nu niet meer,ik durf er niet meer alleen naar toe gaan,met 2 gaat het nog al moet ge dan nog uit u doppen kijken,
maar die lift heb ik ook nooit gezien,een facelift zal het niet zijn

Groetjes en een gezellige avnd.. Assa
Wat lees ik hier allemaal,in ieder geval rapke is terug maar ik wist niet dat ik een flesje chloor was
Bo'ke,brussel was vroeger veilig maar nu niet meer,ik durf er niet meer alleen naar toe gaan,met 2 gaat het nog al moet ge dan nog uit u doppen kijken,
maar die lift heb ik ook nooit gezien,een facelift zal het niet zijn

Groetjes en een gezellige avnd.. Assa
Groetjes van assa
-
Assa - Lid geworden op: 30 okt 2007, 15:29
- Locatie: Vlaams brabant
Goeie avond,Bo'ke en Rapke
Bedankt Bo'ke,en Rapke heeft het gezien
maar is verwonderd...
Rapke die mauve doeken heb ik moeten vast nieten,anders vielen de knuffels op de boden van de kartonnen doos
mijn plaksel was op
Groetjes en ne fijne avond.. Assa
Bedankt Bo'ke,en Rapke heeft het gezien
Rapke die mauve doeken heb ik moeten vast nieten,anders vielen de knuffels op de boden van de kartonnen doos
Groetjes en ne fijne avond.. Assa
Groetjes van assa
-
bo'ke - Lid geworden op: 28 apr 2007, 19:47
een recept om eens te proberen
wortelcake
200 g geraspte wortelen
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
250 g zelfrijzende bloem
3 eieren
120 g boter
120 g lichtbruine suiker
1 tl hazelnoten
1 tl kaneel
zout
Verwarm de oven voor op 180 graden;
klop de boter : 'Heb je het geraden?'
Inderdaad, met suiker, tot een schuimige brei
en voeg één na één de eieren erbij.
Zeef de bloem en vermeng ze gauw
met de kaneel en een snuifje zout.
Doe er de wortelen, het sinaasappelsap
en het eimengsel bij. En zet je schrap
want je mag de hazelnoten niet vergeten
en de sinaasappelschil juist afgemeten.
Beboter een cakevorm en bestuif met bloem,
schep het beslag in de vorm en zet 45 min. in de oven-room.
smakelijk
bo'ke
'zalig druk' heb ik het en ik geniet ervan
dus minder vrije tijd om te dichten en toch : ik geniet ervan
'zalig genieten'
.
dus minder vrije tijd om te dichten en toch : ik geniet ervan
'zalig genieten'
.
-
bo'ke - Lid geworden op: 28 apr 2007, 19:47
een tussendoortje
wortelchips
wortelen - olie - honing - kruiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de wortelen schoon en snij ze in fijne plakjes.
Laat ze een halfuurtje marineren in een mengsel
van olie en honing.
Prik de wortelchips op houten satéstokjes en zet ze
in de oven tot ze knapperig zijn.
Bestrooi ze met kruiden.
wortelchips
wortelen - olie - honing - kruiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de wortelen schoon en snij ze in fijne plakjes.
Laat ze een halfuurtje marineren in een mengsel
van olie en honing.
Prik de wortelchips op houten satéstokjes en zet ze
in de oven tot ze knapperig zijn.
Bestrooi ze met kruiden.
'zalig druk' heb ik het en ik geniet ervan
dus minder vrije tijd om te dichten en toch : ik geniet ervan
'zalig genieten'
.
dus minder vrije tijd om te dichten en toch : ik geniet ervan
'zalig genieten'
.
-
rapke - Lid geworden op: 10 apr 2005, 09:46
- Locatie: W-Vl
Zeg Bo'ke, dat zijn lekkere recepten denk ik, want ik heb ze nog niet kunnen proberen omdat ik er niet goed aan uit geraak
Gelijk die wortelcake, is dat gelijk welke wortels ik gebruik ? Want ik heb just een paar struiken uitgedaan in mijn hof, en daar hangen fameuse wortels aan zunne !!!!
En die zelfrijzende bloem, al de bloemen in mijn hof rijzen vanzelf, maar de meeste zijn al uitgebloeid
Maar 't ziet er wel lekker uit hoor, njamnjamnjam
Die wortelchips zien er ook aantrekkelijk uit, allez het receptje toch
Alleen denk ik dat gij een oud oventje hebt hoor
Ge zet dat oventje aan om voor te verwarmen (te voorverwarmen ?) en dan begint ge de worteltjes schoon te maken en te snijden, en dan moeten ze nog een half uur marineren ..., en dan moeten ze nog geprikt worden op een stokske
En heel die tijd is dat oventje aan het voorverwarmen (voor aan het warmen ?). Allez, ik wil nu niet stoefen hoor, maar mijn oven warmt wel vlugger voor zunne
Maar lekker zal het wel zijn als ge van wortelkes houdt he
Rapke, SOS
Gelijk die wortelcake, is dat gelijk welke wortels ik gebruik ? Want ik heb just een paar struiken uitgedaan in mijn hof, en daar hangen fameuse wortels aan zunne !!!!
En die zelfrijzende bloem, al de bloemen in mijn hof rijzen vanzelf, maar de meeste zijn al uitgebloeid
Maar 't ziet er wel lekker uit hoor, njamnjamnjam
Die wortelchips zien er ook aantrekkelijk uit, allez het receptje toch
Alleen denk ik dat gij een oud oventje hebt hoor
Maar lekker zal het wel zijn als ge van wortelkes houdt he
Rapke, SOS
De Japanners zeggen : Als er liefde is, zijn littekens van pokken even mooi als kuiltjes in de wang
-
bo'ke - Lid geworden op: 28 apr 2007, 19:47
dan moeten we in West-Vlaanderen zijn
Wat zou daar de reden van zijn ???
een nadenkend bo'ke
'zalig druk' heb ik het en ik geniet ervan
dus minder vrije tijd om te dichten en toch : ik geniet ervan
'zalig genieten'
.
dus minder vrije tijd om te dichten en toch : ik geniet ervan
'zalig genieten'
.
-
Assa - Lid geworden op: 30 okt 2007, 15:29
- Locatie: Vlaams brabant
He Rapke en Bo'ke
Bo'ke ik heb de recepten opgeslaan,bedankt hé
wortelen eet ik het liefst rauw,maar die wortelschips zal ik zeker maken,de kids zullen dat zeker lekker vinden,een gezond tussendoortje,
Wortelcake,dat zal ik eens goed moeten bestuderen
Rapke bij mij ook met wortelen van in de tuin
niet van de struiken die laat ik liever staan
Groetjes van een vermoeide maar tevreden.. assa
Bo'ke ik heb de recepten opgeslaan,bedankt hé
wortelen eet ik het liefst rauw,maar die wortelschips zal ik zeker maken,de kids zullen dat zeker lekker vinden,een gezond tussendoortje,
Wortelcake,dat zal ik eens goed moeten bestuderen
Rapke bij mij ook met wortelen van in de tuin
Groetjes van een vermoeide maar tevreden.. assa
Groetjes van assa
-
Bomi - Lid geworden op: 09 aug 2002, 20:54
- Locatie: Hasselt
-
-
Dag iedereen,
Ben een paar dagen ' perdel ' geweest ( van slag ... voor de niet Limburgers )
Ondertussen ben ik hier de draad kwijt, weet niet
of Bo,ke haar recepten in Brukselles heeft gehaald of
bij haar thuis.
Ter informatie, eet alleen graag rauwe wortelen zoals Assa
Is Rap(ke) zijn bouwsel nu af of niet? Waarom bouwen wij Belgen
toch zo graag? Een goede examenvraag.
Groetjes,
Bomi.
-
Dag iedereen,
Ben een paar dagen ' perdel ' geweest ( van slag ... voor de niet Limburgers )
Ondertussen ben ik hier de draad kwijt, weet niet
of Bo,ke haar recepten in Brukselles heeft gehaald of
bij haar thuis.
Ter informatie, eet alleen graag rauwe wortelen zoals Assa
Is Rap(ke) zijn bouwsel nu af of niet? Waarom bouwen wij Belgen
toch zo graag? Een goede examenvraag.
Groetjes,
Bomi.
Dankbaar met het verleden, je blik open voor het heden!
-
bo'ke - Lid geworden op: 28 apr 2007, 19:47
Een goeie namiddag,
Assa,
Was moe maar tevreden,
dat is niet de eerste keer;
waarschijnlijk heeft zij veel bevoegdheden
maar gelukkig is zij een sterke beer.
Bomi,
Was een paar dagen van slag :
'k Had het mij al afgevraagd !!
'k Dacht: '''k Breng receptjes met beslag
terwijl rapke werkt en zich (nog) niet misdraagt."
lieve groetjes
de zon verlaat mij
Van mij mag je blijven,
zon,
gans het jaar inlijven,
zoals, toen de zomer begon.
Zinloos
is het jou dit te vragen,
zo close
hebben we ons niet gedragen.
bo'ke
Assa,
Was moe maar tevreden,
dat is niet de eerste keer;
waarschijnlijk heeft zij veel bevoegdheden
maar gelukkig is zij een sterke beer.
Bomi,
Was een paar dagen van slag :
'k Had het mij al afgevraagd !!
'k Dacht: '''k Breng receptjes met beslag
terwijl rapke werkt en zich (nog) niet misdraagt."
lieve groetjes
de zon verlaat mij
Van mij mag je blijven,
zon,
gans het jaar inlijven,
zoals, toen de zomer begon.
Zinloos
is het jou dit te vragen,
zo close
hebben we ons niet gedragen.
bo'ke
'zalig druk' heb ik het en ik geniet ervan
dus minder vrije tijd om te dichten en toch : ik geniet ervan
'zalig genieten'
.
dus minder vrije tijd om te dichten en toch : ik geniet ervan
'zalig genieten'
.
-
gustilpe - Lid geworden op: 04 okt 2007, 20:52
- Locatie: vlaams brabant
bo'ke,
ik zag jouw gedichtje over 'de zon',
wel hier is ze dan
rapke is aan 't bouwen
of is het bier brouwen
't is slechts één letter verschil
zie ik net door mijn bril!
zonnige maar winderige avondgroetjes,
gustilpe
ik zag jouw gedichtje over 'de zon',
wel hier is ze dan
rapke is aan 't bouwen
of is het bier brouwen
't is slechts één letter verschil
zie ik net door mijn bril!
zonnige maar winderige avondgroetjes,
gustilpe
vriendschap is het kostbaarste geschenk!
