Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
Speedymouse


Geregistreerd op: 30-1-2006
Woonplaats: Brecht

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 10 Jan 2018, 16:05  Onderwerp: PC Dell
Bestemensen ik heb weer een probleem, ditmaal met mijn PC Dell waar kortelings een
nieuwe harde schijf werd ingestoken. Nu heeft dePC het in zijn hoofd gehaald nadat de stroom is opgezet (PC niet ingeschakeld)
vanzelf opstart maar wel in een zwartscherm waar wordt gevraagd F1 laten
doorstarten of F2 om naar de Bios te gaan. Heb in deBIOS gezien dat alles juist staat maar toch start hij vanzelf op? Daar ikgeen screenprint kon maken heb ik er een foto van genomen om te laten zien. Indieniemand van U een oplossing weet, dan graag bijstand. De PC iseen DELL Pentium IV met 2Gb ram, CD/DVD brander en verscheidene USB poorten.
Heeft ook een Ethernet aansluiting maar deze wordt nooit gebruikt (kan wel als
ik de aansluitkabel in de poort steek).
 Metvriendelijke groet
 Speedy
 

 
 

 
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3201 MHz, 2 core('s), 4 logische processor(s). (RAM 8,00 GB.Harddisk1TB). Windows 10 Home 64 bit, Firefox en Edge,CCleaner,Adw Cleaner, office 2000 CD R/RW DVD R/RW.. Led scherm Norton Security
janneke dust2


Geregistreerd op: 15-1-2006
Woonplaats: Antwerpen LO

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 10 Jan 2018, 16:33 
Als ge niets doet start hij dan gewoon door en werkt normaal en blijft normaal werken? MD8852 (2009) ,Win10pro-64b,i5-2.67GHz,8GB RAM,500GB SSD,1TB HD + eSATA 2TB
Tablet ICONIA W700 win10 64bit 4GB 128GB
Firefox, Microsoft Outlook 2016
SenNet Medewerker


Geregistreerd op: 25-3-2009


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 10 Jan 2018, 16:58 
Time-of-day not set

Vermoedlijk is de pc te lang van de stroom geweest en is de batterij op het moederbord dat de tijd bijhoud plat. Waardoor hij dus geen correcte tijd heeft. Batterij vervangen of tijd instellen in de setup en de stekker altijd in laten vanaf dan.
Speedymouse


Geregistreerd op: 30-1-2006
Woonplaats: Brecht

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 12 Jan 2018, 10:45 
Goedendag aan allen die mij een antwoord gestuurd hebben.

Ik heb de batterij op het moederbord vervangen maar had eerst alle settingen van de Bios genoteerd om ze na het vervangen van het batterijtje terug te zetten zoals ze stonden. Dit bleek echter niet nodig want alles stond nog zoals het was.

Als je de stroom nu aanzet gebeurt er niets, dat is al goed maar wanneer ik de computer aanzet krijg ik terug het zwarte opstartscherm waar ik kan kiezen tussen F1 of F2.

Vroeger heb ik een cursus DOS gevolgd en daarin moesten we af en toe BAT files maken autoexe.bat waarin je commando's kon geven om bepaalde zaken te laten opstarten en nu vraag ik mij af of het mogelijk is zo'n Bat file te maken om de PC bij aanschakelen gewoon te laten doorstarten.

Mocht er iemand een idee hebben of weten wat er nog ergens een setting moet veranderd worden, graag Uw commentaar.

Met vriendelijke Groet

Speedy
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3201 MHz, 2 core('s), 4 logische processor(s). (RAM 8,00 GB.Harddisk1TB). Windows 10 Home 64 bit, Firefox en Edge,CCleaner,Adw Cleaner, office 2000 CD R/RW DVD R/RW.. Led scherm Norton Security
Speedymouse


Geregistreerd op: 30-1-2006
Woonplaats: Brecht

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 12 Jan 2018, 10:47 
Beste mensen,

ik ben nog wat vergeten te zeggen, datum uur en tijd heb ik wel moeten aanpassen.

Greets

Speedy
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3201 MHz, 2 core('s), 4 logische processor(s). (RAM 8,00 GB.Harddisk1TB). Windows 10 Home 64 bit, Firefox en Edge,CCleaner,Adw Cleaner, office 2000 CD R/RW DVD R/RW.. Led scherm Norton Security
pcekspeer


Geregistreerd op: 6-8-2010
Woonplaats: 3530 houthalen limburg

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 12 Jan 2018, 13:27 
Probeer eens?

http://ccm.net/forum/affich-452299-my-computer-ask-for-f1-key-to-start


 

 

Lukt het hiermee?

--Of gebruik Dell Diagnostics:
http://www.dell.com/support/home/us/en/04/quicktest

 

 

Resultaat?

Wink
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
62.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/
Speedymouse


Geregistreerd op: 30-1-2006
Woonplaats: Brecht

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 13 Jan 2018, 14:43 
Aan PCEKSPEER

Geachte,

ik had alles zoals U het voorstelt al gedaan en de Bios settings lijken mij in orde.
Hierbij de Instellingen zoals ik ze genoteerd van de Bios en het batterijtje heb ik ook
al vervangen: Maar als de PC opstart komt hij steeds in het zwarte scherm me de keuze tussen 
F1 en F2

Groetjes

Speedy
 

 
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3201 MHz, 2 core('s), 4 logische processor(s). (RAM 8,00 GB.Harddisk1TB). Windows 10 Home 64 bit, Firefox en Edge,CCleaner,Adw Cleaner, office 2000 CD R/RW DVD R/RW.. Led scherm Norton Security
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 13 Jan 2018, 15:26 
een batchfile maken helpt niet hoor

zet die bios eerst is op load defaults , en bevestig dat door de betreffende toets f10 of f12 (staat vanonder in de bios , zodat hij die terugzet en opslaat
dan zal die normaal windows vinden en starten
als netwerkbooting niet als eerste staat
als eerste zou kunnen staan cd/dvd of usb of hd
tegenwoordig is hd als eerste die moet staan in de bios
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 13 Jan 2018, 15:28 
maar als daar een nieuwe hd ingezet is
moet eerst die cd gaan draaien voor ne setup te doen van windows hoor !
op nen hd staat niks , en als der iets opstaat telt dat niet voor die comp
Speedymouse


Geregistreerd op: 30-1-2006
Woonplaats: Brecht

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 13 Jan 2018, 15:33 
Mr Verhaegen,

Ik zal de eerst gemelde optie eens doen en de nieuw HD die er instaat, daar is alles op overgezet
van de oude. Alle programma's werken zonder problemen. Alleen dat F1 en F2 probleem stelt zich.

Zo gouw ik Uw eerst optie getest heb dan laat ik een berichtje terug.

Bedankt hé.

Groetjes
Speedy
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3201 MHz, 2 core('s), 4 logische processor(s). (RAM 8,00 GB.Harddisk1TB). Windows 10 Home 64 bit, Firefox en Edge,CCleaner,Adw Cleaner, office 2000 CD R/RW DVD R/RW.. Led scherm Norton Security
pcekspeer


Geregistreerd op: 6-8-2010
Woonplaats: 3530 houthalen limburg

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 13 Jan 2018, 18:14 
Wat was de diagnose-uitslag? PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
62.0.3 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Za 13 Jan 2018, 19:06 
die bios ziet die windows niet staan (Master Boot Record)waarschijnlijk
vandaar dat die zegt setup doen
Speedymouse


Geregistreerd op: 30-1-2006
Woonplaats: Brecht

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 15 Jan 2018, 12:54 
Dag Mr Verhaegen,

de uitslag van de diagnostic test was : page dus not exists anymore. Heb allerhande manieren geprobeerd
maar hij geraakt er niet uit.

Al de instellingen in de Bios zijn juist ik ga de PC naar de persoon brengen die mijn nieuwe PC's samenstelt, hij moet het maar oplossen of anders gewoon opstarten met F1. Deze PC is niet zo belangrijk dient alleen voor Mevrouw om te Puzzelen te kaarten en spelletjes en in geval van nood voor mij!

In ieder geval bedankt voor alle moeite maar ik ga er mee stoppen.

Met vriendelijke groet.

Speedy
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3201 MHz, 2 core('s), 4 logische processor(s). (RAM 8,00 GB.Harddisk1TB). Windows 10 Home 64 bit, Firefox en Edge,CCleaner,Adw Cleaner, office 2000 CD R/RW DVD R/RW.. Led scherm Norton Security

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in EET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.