Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou een feestelijk gerecht willen bereiden met kreeft.

 Kreeft, koud, met bv. een timbaaltje van tomaat en basilicum. Hierbij een leuke pittige dressing.

Hiervoor kan je timbaalvormpjes decoratief bekleden met dun gesneden repen courgette of aubergine. Deze repen bestrooien met fijn zout en enkele minuten laten trekken. De repen worden daardoor soepel. Smeer de vormpjes eerst in met wat vetstof.

De vormpjes nu vullen met een mengsel van gesauteerde tomaat en sjalot. Voeg hier grof gehakte basilicum aan toe.

Laat deze timbaaltjes in een bain-marie gaar worden in de oven. Ongeveer een half uurtje. Een nacht laten afkoelen.

’s Anderendaags voorzichtig omkeren op de borden. Versieren met blaadjes basilicum, of gefruite basilicum blaadjes.

De kreeft koken op de klassieke manier in een court-bouillon in het kookvocht laten afkoelen maar serveer ze niet ijskoud.

Als dressing zou ik toch een sausje op basis van zelfgemaakte mayonaise gebruiken.

Mayonaise aanlengen met wat room en whisky of met diverse gehakte groene kruiden.

Ook een zachte vinaigrette met olijfolie en goede mosterd van Dijon. Zelfs een tipje suiker er in mengen...

De mogelijkheden zijn hier legio maar niet allemaal bespreekbaar in dit korte bestek.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :