Waar vandaan: Reizen > Cruises > Wat is een cruise?

Wat is een cruise?

Een cruise is een ideale manier om te genieten van een mooie vakantie. U gaat aan boord en hoeft slecht éénmaal uw koffer uit te pakken in uw kajuit om daarna optimaal te profiteren van alle geneugten aan boord en van alle excursies naar de mooiste plaatsen ter wereld. U hebt ook natuurlijk een eigen comfortabele badkamer met toilet, bad of douche. U reist van de éne bestemming naar de andere terwijl u geniet van alle geneugten aan boord.  U stapt aan boord van uw cruiseschip, pakt één keer uw koffer uit in uw kajuit, welke is voorzien van alle gemakken zoals tv, radio, airconditioning en een eigen toilet en douche of bad.

U wordt moeiteloos van bestemming naar bestemming gebracht. Meestal vaart u ’s nachts en kunt u overdag de leukste plekjes aan land ontdekken. Een dag op zee kunt u beschouwen als een rustdag of als actieve dag.

Wat is een cruiseCruises worden aangeboden met een volpensionformule. Tijdens het ontbijt zijn ook koffie, thee, melk en appelsiensap inbegrepen. Voor het middagmaal heeft u de keuze tussen vele restaurants; ofwel in buffetvorm ofwel à la carte. In de namiddag hebt u nog een koffiepauze. s’Avonds kunt u genieten van een uitgebreid diner dat u zelf samenstelt met de verschillende keuzemogelijkheden van de menu. U kunt kiezen tussen twee tijdstippen om te eten; 19u of 21u.

Uw keuze van tijdstip en restaurant kunt u bij reservatie doorgeven. Als u eens wat anders wil, zijn er op bepaalde schepen ook specialiteitenrestaurants zoals een Chinees Restaurant en Japans Restaurant (meerprijs). Er is ook elke dag nog een uitgebreid middernachtsbuffet voorzien.

De hele dag door is er animatie voorzien.  U kan genieten van tal van sportfaciliteiten zoals tennis, fitness, tafeltennis...U kan zich laten verwennen in de Spa, genieten van een Balinese massage, uw haar laten verzorgen in het kapsalon... s’Avonds kunt u een gokje wagen in het casino of genieten van een spetterende show in het theater, of genieten van een van de optredens in één van de lounges, om dan uw avond af te sluiten met een danspasje in de discotheek.

Is een cruise niet verschrikkelijk duur?
Op het eerste zicht lijkt een cruise iets duurder dan een gewone hotelvakantie, maar niet is minder waar. U kan een cruise vergelijken met een “all-inclusive” formule waarbij alle maaltijden inbegrepen zijn, alsook de zeer gevarieerde animatie voor jong en oud en dit de hele dag door. Gedurende 1 week of langer bezoekt  u verschillende landen en culturen, indien u deze telkens met een vlucht zou moeten uitvoeren zou het prijskaartje zo goed als verdubbeld worden.

Wat is een cruise, prijs?Wat is inbegrepen in de prijs van een cruise?
Cruises worden aangeboden op basis van volpension. Tijdens het ontbijt (buffet of à la carte) zijn de koffie, thee, melk en appelsiensap vaak ook inbegrepen. Overige dranken en frisdranken zijn doorgaans niet inbegrepen, maar worden aan gangbare tarieven aangeboden zoals in een hotel of restaurant aan land.

Voor het middagmaal heeft u dan de keuze uit verschillende restaurants in buffetvorm of à la carte, waarna er in de namiddag nog een moment wordt uitgetrokken voor de koffiepauze. ’s Avonds kan u genieten van een uitgebreid diner dat u zelf samenstelt aan de hand van de menukaart van die avond.

De hele dag door wordt er animatie voorzien voor jong en oud. ’s Avonds zijn er verschillende shows en optredens van verschillende soorten muziek en natuurlijk kan de avond afgesloten worden in de discotheek. U kan ook genieten van tal van sportfaciliteiten zoals tennis, fitness, tafeltennis,... Indien u zich wenst te laten verwennen met een zalige massage, zijn sommige schepen uitgerust met een Spa-center (doorgaans mits betaling).

Wat is een cruise - sportIs dergelijke vakantie niet te passief voor mij?
Dit heeft u geheel zelf in de hand. ’s Avonds en ’s nachts (voornamelijk) wordt er gevaren, zodat u overdag uw tijd kan besteden zoals u dat zelf wenst. U kan aan wal gaan om de bestemming op eigen houtje te ontdekken of u kan zich inschrijven voor één van de vele voorgestelde excursies. Diverse soorten excursies worden aangeboden, meestal dienen deze wel de dag voordien gereserveerd te worden.

Uiteraard bent u niet verplicht aan de excursies deel te nemen en kan u bvb zoveel maal als u wenst van boord gaan.  Bij sommige vaarroute’s wordt er een zeedag ingelast wat u de kans geeft heerlijk te relaxen aan boord en te genieten van alle faciliteiten die het schip u te bieden heeft. Zeker de nieuwe generatie schepen hebben een brede waaier aan faciliteiten en dan komt zo’n zeedag goed van pas om het schip te ontdekken. Kiest u er liever voor niks te doen, bent u daarin ook vrij, niks moet en alles kan!

Wat met zeeziekte?
Sommige mensen zijn hieraan gevoeliger dan anderen.  Vaak komt het voor dat de negatieve vooroordelen en de onterechte vergelijkingen met ferryschepen al een enorm deel van het zeeziek zijn is.

Cruiseschepen zijn vandaag de dag meestal grote schepen die uitgerust zijn met stabilisatoren die mogelijke deiningen tegen gaan. U moet ook weten dat cruiseschepen uitsluitend tijdens de beste periodes in die welbepaalde regio’s varen. Mocht u toch last krijgen van zeeziekte, dan kan u steeds terecht bij de dokter, welke u de gepaste medicijnen kan geven en ervoor zal zorgen dat u voor het vervolg van de cruise ten volle kan genieten.

Is een cruise een geschikte vakantie voor kinderen ?bovendek
Op de meeste schepen zijn kinderen welkom en hoogstwaarschijnlijk zullen zij zich geen moment vervelen! Ze krijgen er gewoon de tijd niet voor. Op deze schepen wordt gedurende de dag word er een apart programma aangeboden voor de kinderen, bovendien is dit vaak volledig kosteloos. Er wordt dan gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen (vanaf 3jaar).  Zo maken ze snel vriendjes met leeftijdsgenootjes onder het oog van gekwalificeerd personeel.

Zij hebben verschillende ruimtes ter beschikking zoals een speelzaal, sportveld, disco,... Ook bij het eten wordt op deze schepen aan de kinderen gedacht en zijn er steeds speciale menu’s voor hen beschikbaar.