Waar vandaan: Gezond Leven > Dossier Het krachtigste uit de natuur > Energie > Bronnen - mineralen
Wat zijn de bronnen van de verschillende mineralen?
Mineraal |
Bron |
|---|---|
| Calcium (Ca) | Melk, melkproducten, kaas, groenten, noten en peulvruchten. |
| Magnesium (Mg) | Chlorofyl (groene pigment van planten), noten, brood, graanproducten, kaas, vlees, vis, peulvruchten, aardappelen, chocolade, cacao en melk. |
| Chroom (Cr) | Groenten, fruit, vlees, vis, volkoren, melkproducten en vetten. |
| Ijzer (Fe) | Vlees, vis, gevogelte, broccoli, bloemkool, pompoen, tomaten en citrusvruchten. |
| Jodium (I) | Zeevis, schaal- en schelpdieren, vlees, brood. |
| Koper (Cu) | Aardappelen, volkoren producten, fruit, vlees, vis, ei, groenten, chocolade, koffie en thee. |
| Mangaan (Mn) | Graan, groenten, fruit en thee. |
| Molybdeen (Mo) | Peulvruchten, brood, granen en orgaanvlees. |
| Selenium (Se) | Volkoren producten, vlees, ei, melkproducten, groenten en aardappelen. |
| Zink (Zn) | Vlees, vis, ei, volkoren producten, melkproducten en noten. |
Bron: Vitanza HQ
Auteur: Dr. ir. Eric De Maerteleire
Dossier het krachtigste uit de natuur
Lees verder in dit hoofdstuk
Andere gezond leven
Andere hoofdstukken