Waar vandaan: Culinair > Recept van de dag > Donderdag
Recept van de dag
Asperges à la flamande.
30 min. | Vegetarisch | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- muskaatnoot
- 4 stuk(s) eieren
- 8 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 150 gram Vitelma Finesse
- 500 gram asperges
Voedingswaarde
Bereiding
• Kook de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en plet ze met een vork fijn.
• Schil de asperges zorgvuldig en kook of stoom ze beetgaar.
• Smelt ondertussen de vetstof op een matig heet vuur.
• Neem de pan van het vuur en roer de eieren en de peterselie door de gesmolten vetstof. Breng op smaak met nootmuskaat.
• Schik de asperges op voorverwarmde borden en lepel er de saus over.
• Dien onmiddellijk op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (3)
- asperges bijvoegen
- terug aan de kook laten komen
- vuur afzetten en asperges 20 min in het vocht laten liggen
- asperges uit het water halen en laten uitlekken in een toegevouwen propere vaatdoek (uiteraard niet gespoeld met wasverzachter)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij Recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 38087 keer gezien | 16 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=301