Waar vandaan: Toerisme > Andere continenten > Zuid-Amerika > Informatie per land

Andere continenten > Zuid-Amerika > Informatie per land

Kies het gewenste land:

Argentinië Brazilië Caraïben Costa Rica
Cuba Mexico

Land in de kijker: Brazilië

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Brazilië, één van de grootste landen van de wereld, en een van de sterkst groeiende wereldeconomieën op dit moment. Maar Brazilië heeft aan de toerist heel wat te beiden, van cultuur tot de mooiste natuur op deze aardbol.

In Brazilië woonden honderden jaren lang over het land verspreid indianenstammen, tot in de zestiende eeuw de Portugezen het land begonnen te koloniseren. In 1807 bezette Napoleon tijdens zijn veroveringstochten Portugal, en de koninklijke familie vluchtte naar Brazilië, en bestuurde eigenlijk van daar uit het Portugese koloniale Rijk. Na 1815, na de val van Napoleon, keerde de Portugese koning terug, maar zijn zoon bleef in Brazilië, en zo werd het land in 1822 onafhankelijk.

Net zoals vele Zuid-Amerikaanse landen kende het een woelige onafhankelijke geschiedenis met verschillende staatsgrepen, maar vandaag is het een democratie, en economisch één van de meest interessante landen.

Het land heeft heel veel natuurlijke bronnen, en heeft goedkope werkkrachten. De Brazilianen zijn met bijna 200 miljoen, en daarmee een van de meest bevolkte landen ter wereld. Het is echter ook immens groot, en veel van dat land wordt ingenomen door het Amazonewoud, de groene long van de wereld. Deze is wel geleidelijk aan het verdwijnen, omdat al die Brazilianen ook moeten eten natuurlijk. Om die reden wordt er immers veel ontbost.

Het Amazonewoud is een unieke ecologisch systeem, en zowel vanuit Brazilië als van buitenaf worden veel inspanningen gedaan om dit te behouden, maar het is een moeilijke strijd.

Brazilië is ook het land van de Samba, het Carnaval en voetbal. Reeds tientallen jaren lang behoren Brazilianen tot de beste voetballers ter wereld, en ze werden ook reeds verschillende keren wereldkampioen. Het leven staat dan ook stil als de nationale ploeg speelt. Voetbal is voor veel gewone jongens ook de enige mogelijkheid om uit de armoede te geraken, een reëel probleem in het land. Getuige daarvan zijn de vele sloppenwijken die we zien rond de grote steden (de zogenaamde favella's). Deze worden dan nog eens geteisterd door bendes, drugshandel en prostitutie. Dit maakt van Brazilië een land met twee snelheden, een land van rijk of arm.…

Gelukkig is er nog de Samba om zich uit te leven en het jaarlijkse Carnaval. Het Carnaval van Rio de Janeiro is zowat het meest bekende Carnaval ter wereld, en trekt jaarlijks duizenden toeristen.


 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: SeniorenNet