Waar vandaan: Toerisme > Belgische kust > Bredene > Informatie

Belgische kust > Bredene

 

Bredene is uniek, op diverse vlakken. Het is het buitenbeentje onder de kustgemeenten. Bredene leent zich door haar centrale ligging aan de kust uitstekend voor het verkennen van kust en hinterland. In Oostende is het maritieme nooit ver weg, de kunststeden Brugge en Damme liggen op fietsafstand en wie iets verder wil, vindt tal van historische steden en streken op een boogscheut afstand. Zelfs een dagbezoek aan Londen of Parijs is vanuit Bredene mogelijk !

Bezienswaardigheden

In Bredene kan je nog heel wat interessante plekjes ontdekken.
Musea waar liefhebbers van kunst en geschiedenis hun gading vinden, unieke dahliatuinen maar ook genieten van het panoramisch zicht in de watertoren.

Visserskapel
Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Duinen, Kapelstraat - Klemskerkestraat
De kapel dateert in zijn huidige vorm van 1720. De kapel was van begin af een geliefde bedevaartsplaats van de Vlaamse vissers. Er hingen naast vele ex-foto's steeds veel foto's van sloepen, dikwijls met de namen en foto's van de bemanning en de datum van de scheepsramp. In de gemetselde grot naast de kapel worden jaarlijks talloze kaarsen gebrand.Elk jaar op de derde zondag van mei wordt een bedevaart gehouden.

Watertoren
Bredene-Dorp
De watertoren van Bredene werd in 1956 in gebruik genomen. 
De top van het dak 'torent' 50,58 meter boven het voetpad!  Sinds 1995 is de watertoren te bezichtigen.Er is een permanente tentoonstelling over waterwinning en u kunt genieten van een adembenemend zicht op de wijde omgeving.

Heemkundig Museum Turkeyenhof , Zegelaan, Bredene
Het Turkeyenhof is een gerestaureerde hoeve uit 1737 in klassieke polderhoevestijl met een voorraadkamer boven de kelder.  Voor de gemeentelijke heemkring Ter Cuere is het tevens heemhuis en documentatiecentrum. De museumhoeve bestaat uit een woonhuis, bakhuis, schuur, wagenkot en hondehok.

In het Turkeyenhof krijg je via de tentoongestelde oude gebruiksvoorwerpen, Gallo-Romeinse vondsten, foto's en affiches een brede kijk op het verleden van gemeente en streek.  
Je kan er kennismaken met het gereedschap van o.a. de klompenmaker, schoenmaker, schrijnwerker, arduinbewerker en loodgieter. Daarnaast herbergt het museum een uitgebreide collectie Noordzeeschelpen, fossielen en mammoetresten die door de Vlaamse vissers uit de Noordzee werden opgevist.
Zegelaan
059 33 08 30

Sassafras
Duinenstraat 318, Bredene, 059 33 21 61
Romantiek, nostalgie en humor dat is wat Vertelselkasteel Sassafras de grote en kleine bezoeker te bieden heeft.Niet minder dan 300 unieke beelden, 1200 m² betoverende decors en feeërieke waterpartijen illustreren de originele verhalen. Je kan er kennismaken met elfjes, tovenaars en vele andere wonderbaarlijke figuren. Sassafras laat oud en jong wegdromen in één van onze origineelste attracties aan onze kust...
Bij dit alles krijg je bovendien een van de mooiste stadstuinen van ons land te zien. Kortom een uitstapje dat je niet snel zal vergeten!
Openingsuren :Juni en september: Enkel weekend: van 11 - 18 uur :Juli en augustus: Alle dagen: van 11 - 19 uur
Toegangsprijzen :Volwassenen: 6,20 € : 60 +: 5,50 € : Kinderen: 4,90 €
Duinenstraat 318
8450 Bredene
Tel.: 059 33 21 61
alv.elv@pandora.be
www.sassafras.be

Voor een actueel overzicht van de evenementen aan de kust, klik hier.

Een actueel weerbericht van de Kust vind je hier

Voor meer informatie over Bredene:

Dienst voor Toerisme
Kapellestraat, 70
B-8450 Bredene
Tel.: 059 32 09 98
Fax: 059 33 19 80
toerisme@bredene.be
www.bredene.be

Bekijk hier deze badplaats live op de webcam

Op zoek naar een leuk hotel aan de kust?

Op zoek naar een Charmehotel aan de kust?

Op zoek naar een weekendje op hotel aan de kust?

Bron tekst: Westtoer