Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Firenze > Informatie

Citytrips > Firenze

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Firenze, of Florence zoals het nog genoemd wordt, is het middelpunt van het wonderbaarlijk mooie Italiaanse binnenland, gelegen tussen Rome en de noordelijke steden Milaan en Venetië, en net onder rijke regio van Parma. Het is de hoofdstad van het groene Toscanië, waar het tegenwoordig populair is om een buitenverblijf te hebben.

In de middeleeuwen (en eigenlijk tot midden 19 de eeuw) was Italië een wirwar van steden en stadsstaten die elk op hun manier onafhankelijk waren. Italië was in die periode samen met de Vlaamse steden het meest welvarende deel van de wereld, en steden zoals Firenze en Venetië, maar ook kleinere zoals Lucca, Siena en vele andere kenden toen een serieuze bloei.

Hoogtepunt voor Firenze was het Quattrocento en Cinquecento, de twee eeuwen van volle bloei. Deze kwam er in belangrijke mate door toedoen van de Medici's, de belangrijke bankiersfamilie (hun macht was zelfs zo groot dat er een paar pausen uit de familie voortkwamen) die heel veel culturele activiteiten financierden in die periode. Deze familie regeerde de stad gedurende bijna drie eeuwen van volle bloei.

Bekende Florentijnen zijn onder meer: Leonardo da Vinci (de kunstenaar-wetenschapper), Dante Aleghieri (de schrijver, onder meer van de Decamerone), Botticelli (de schilder) en Macciavelli (de schrijver-politicoloog). Meer over het boeiende leven van Da Vinci op deze link.


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet