Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Londen > Informatie

Citytrips > Londen

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

“Old favourites” als Harrods en Big Ben moeten tegenwoordig de aandacht delen met hypermoderne projecten zoals het reuzenrad. Londen heeft altijd al de trends bepaald. Establishment versus extravagantie. Eeuwenoude pubs versus “hot spots” met celebrity chefs. U wandelt er tussen bolhoeden, sympathieke Bobbies en zwarte taxi's, doet er uw shopping in stijl – de Christmas shopping en de sales lokken traditioneel duizenden toeristen -, geniet er van een “afternoon tea” en ‘s avonds woont u een musical bij.

Londen heeft een bewogen geschiedenis achter de rug: onder de Romeinen gesticht, later als centrum van Engeland dat eeuwenlang militair en economisch het belangrijkste land ter wereld was, werd Londen een van de belangrijkste steden op deze aardbol. De jarenlange overheersing van Engeland op internationaal vlak heeft er dan ook voor gezorgd dat Londen vandaag een internationale stad is met tal van monumentale gebouwen en bezienswaardigheden. Men mag immers niet vergeten dat Engeland honderden jaren lang een economisch en militair overwicht had in de wereld, en op een bepaald moment bijna de halve wereld als kolonie had. Dat alles werd dan ook vanuit Londen bestuurd.

Enkele opmerkelijke historische feiten uit de geschiedenis van Londen: de grote brand van 1666, die een groot deel van de stad verwoestte; Jack The Ripper, die eind 19 de eeuw de stad terroriseerde; de Tweede Wereldoorlog: Duitse V-bommen bestoken Londen, dit betekende ook het einde van Engeland als wereldmacht. de laatste keer dat Londen in het middelpunt van de belangstelling stond was met de recente bomaanslagen, en voorheen met de dood van Prinses Diana, toe tienduizenden er speciaal heen gingen om een laatste groet te brengen aan de Britse prinses.

Londen is heel druk en enorm uitgestrekt (de stad heeft bijna evenveel inwoners als België): daarom is het aangewezen om de metro te gebruiken. Dit is snel en niet overdreven duur. Bij een citytrip naar Londen is een goede voorbereiding noodzakelijk: er is immers zoveel te zien, dat bij onzorgvuldig plannen je een heleboel mooie dingen kan vergeten of niet kan doen door tijdsgebrek. Een hele uitgebreide reisgids die je kan meenemen en vooraf binnenstebuiten keren is onontbeerlijk. Op de actuele website die je vind bij belangrijke informatie over Londen kan je kijken of er interessante evenementen zijn die je kan inplannen.
 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet en Holidayline