Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Napels > Informatie

Citytrips > Napels

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Napels, 200 kilometer onder Rome gelegen, en de Poort tot het Zuiden van Italië. Napels ademt ook dat Zuiden (il Mezzogiorno in het Italiaans) in al zijn aspecten uit. De stad is bekend voor zijn smalle straatjes, als de stad waar de pizza zou ontstaan zijn en als de stad waar Diego Maradona iedereen aan zijn voeten kreeg en nog steeds een halfgod is, en de stad aan de Vesivius. Napels is ook vlakbij unieke monumenten zoals Pompeï en Herculaneum, en mooie kustplaatsen zoals Amalfi en Capri.

Napels is een oude stad, die ontstaan is ergens rond het begin van de jaartelling onder Grieks bewind (het heette toen Neapolis, of “nieuwe stad”). Onder de Romeinen kwam de stad tot bloei, later stond het onder verschillende invloeden. Het was beter gekend als het “Koninkrijk van de twee Siciliën” (dit was het Zuiden van Italië en Sicilië) zelfs een tijdlang in Spaanse handen. De Spaanse wijk, niet meteen de meest veilige wijk in de stad is daar nog getuige van.

Napels is een boeiende stad, en zeker de moeite waard om te bezoeken als je naar Zuid-Italië reist, maar een gewaarschuwd toerist is er twee waard: Napels is niet meteen de meest veilige stad in Italië of Europa. Het is een stad die al decennia lang geteisterd wordt enerzijds door rivaliserende benden die regelmatig een afrekening plegen (er zijn enkele honderden moorden per jaar), maar als toerist heb je daar geen last van.
Als toerist is het vooral opletten voor gauwdieven en oplichterij, kleine maar erg storende criminaliteit. De meest voorkomende criminele feiten zijn diefstallen van onoplettende toeristen, en oplichterij: aan verschillende stalletjes kan je van alles kopen, maar je kan dit beter niet doen. Zo een goedkope GSM is aanlokkelijk, maar vaak zijn het gestolen, geblokkeerde toestellen die je niet kan gebruiken. Zo worden bijvoorbeeld ook pakjes sigaretten aan lage prijzen te koop aangeboden, maar als je ze opent zit er schuimrubber in…. Wees op uw hoede, maar laat dit u zeker niet verhinderen Napels te bezoeken.


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet