Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Nice > Informatie

Citytrips > Nice

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

"Joie de vivre" en het weergaloze panorama van de Baie des Anges - een symfonie in blauw en groen, de mondaine Promenade des Anglais, de schilderachtige oude wijk, le Vieux-Nice, waar op elke straathoek vrolijk gedekte tafeltjes uitnodigen tot het degusteren van "la spécialité du patron", de bonte bloemenmarkt tegen het okerkleurig decor van de Cours Saleya ... En de stad is rijk aan musea. Neem vooral de tijd om te genieten van het heerlijk zuiders accent en van een koele pastis. Nice is een stad voor levensgenieters.

Nice werd door de Grieken uit de grond gestampt als Nikaia, en later door de Romeinen overgenomen. Het was later in wisselende handen, tussen Fransen en Italianen, maar kwam in de negentiende eeuw definitief bij Frankrijk. De Italiaanse invloed is nog steeds merkbaar, vooral in de huizenbouw (vaak in pastelkleuren). Nice profiteerde van een gunstige ligging tussen Frankrijk en Italië als handelsstad.

Vanaf de 19 de eeuw kwam er een Engelse invasie, niet door militairen maar door toeristen. Dit was het begin van een nieuw tijdperk voor Nice, en de gehele Azurenkust. Het werd een toevluchtsoord voor de rijken, niet alleen vanuit Engeland, maar ook vanuit Rusland. De Promenade des Anglais werd trouwens zo genoemd omdat het gefinancierd werd door giften vanuit Engeland.

Nu is Nice een stad met 350.000 inwoners, waar ook de gewone toerist zijn gading kan vinden, al blijven de rijken er prominent aanwezig. Nice is de toegangspoort tot de Côte d'Azur, de mooie Zuid-Franse regio.

 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet en Holidayline