Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Stockholm > Informatie

Citytrips > Stockholm

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Stockholm is bij ons een minder gekende en bezochte stad, maar wie er geweest is, kan alleen maar verrast zijn door deze Noordelijke schoonheid. Stockholm, heeft als hoofdstad van Zweden en de reputatie die dit land op dat vlak meedraagt de naam vrij duur te zijn, maar behalve als je van plan bent er liters bier, wijn of sterke drank te conusmeren, valt dit eigenlijk heel goed mee. In het weekend is het wel even wennen, want dan gaan de Zweden, man of vrouw, jong en oud allemaal flink uit de bol. Gewoon meedoen is het beste, want ze zien er stoer uit, maar doen geen vlieg kwaad. Aangezien de Zweden een vrij gesloten volkje zijn, is dit dan ook het beste moment om een praatje met hen te maken.

De Scandinavische landen zijn door hun afgelegen ligging en klimaat slechts laattijdig in de geschiedenis opgedoken. Ze zijn voor het eerst aan de oppervlakte gekomen toen de Vikingen half Europa leegplunderden, aan het eind van het eerste millennium. Deze vikingen waren echter vooral de Denen en de Noren. De Zweden hebben zich eerder op het Oosten en vooral Rusland gericht, en waren dan ook goede koopmannen die tot diep in Rusland handel dreven.
Het Zweedse hoogtepunt was er wellicht in de 17 de eeuw, met koning Karl-Gustafsson.

Zweden is één van de meest welvarende landen ter wereld. Het is een erg sociaal voelend land, en bij ons vooral bekend voor hun Volvo's, mooie blondines, goede tennissers, hun muzikaal talent en de Nobemprijzen. Deze worden elk jaar uitegereikt in Stockholm, en zijn genoemd naar de Zweedse natuurkundige Alfred Novel, die de uitvinder van het dynamiet was. Maar Zweden is uiteraard veel meer: het binnenland is erg mooi en met vele bossen en meren bezaaid (Zweden zijn erg met de natuur begaan) en kent enkele mooie steden. Stockholm is ongetwijfeld de mooiste.

Wat eveneens leuk is aan een bezoek aan Zweden, is een ontdekkingstocht van de Zweedse taal. Deze Germaanse taal is weliswaar niet van de makkelijkste (vooral om te begrijpen), maar de Zweedse teksten zijn eigenlijk wel leuk om te lezen, omdat ze vaak vrij dicht bij het Nederlands en de Vlaamse dialecten aanleunen.
 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet