Waar vandaan: Toerisme > Limburg > Haspengouw > Informatie

Limburg > Haspengouw

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Haspengouw is gelegen in het zuiden van de provincie Limburg en heeft op elk van je vakantievragen een pasklaar antwoord. Bekijk het aanbod eens: historische steden, authentieke kerkdorpjes met gezellige pleintjes, monumentale vierkantshoeven, prachtige kastelen, en geheimzinnige mergelgroeven. Dit alles ligt verzonken in een heuvelachtig landschap, tussen fruitboomgaarden en uitgestrekte akkers. Zonder overdrijven is deze regio de fruitstreek bij uitstek.

Deze regio kent een rijk historisch verleden, met Tongeren, en onder meer ook de prachtige landcommanderij van Alden Biesen.

Sint-Truiden vormt het hart van de Limburgse fruitregio Haspengouw en kenmerkt zich voornamelijk door het vele religieuze erfgoed dat je er overal aantreft. De Trudo-abdij, gesticht door Trudo, was de basis van deze middeleeuwse stad. Aan kunst en cultuur komt Sint-Truiden niets te kort: het Festraetsuurwerk, de abdijsite met haar toren, de crypte, de abtskwartieren en de prachtige gerestaureerde Academiezaal.

Ook de Schatkamer, het Minderbroedersklooster en de unieke Begijnhofkerk met haar schitterende reeks muurschilderingen weten menig cultuurliefhebber te bekoren. Voor een natje of een droogje moet je rond de markt of in één van de gezellige straten met talloze brasseries, restaurants en pubs zijn en qua evenementen zijn onder meer de Bloesemfeesten een aanrader.

Tongeren is de oudste stad van België en wordt ook wel eens de Ambiorix-stad genoemd, naar de legendarische Eburoon die er in lang vervlogen tijden zijn kamp opsloeg en er tegen de Romeinen van Julius Caesar vocht. Het Romeinse en middeleeuwse verleden heeft her en der in Tongeren een schat aan waardevol cultuur-historisch erfgoed nagelaten. Archeologen doen er bijna nog dagelijks nieuwe vondsten. Meer over dit verleden leer je in het Gallo-Romeins Museum, dat ook regelmatig grote thematentoonstellingen organiseert. Tongeren geniet ook internationale faam dankzij de zondagse antiek- en brocantemarkt, de grootste in de Benelux. Bovendien kan je er lekker tafelen, gezellig winkelen, cultuur opsnuiven,

 

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Toerisme Limburg