Waar vandaan: Toerisme > Het Vlaamse Land > Vlaams-Brabant > Informatie per regio

Het Vlaamse Land > Vlaams-Brabant > Informatie per regio

Kies de gewenste regio:

Groene Gordel Hageland    

Regio in de kijker: Groene Gordel

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Groene vingers en Groene Gordel? Ze horen bij elkaar. Prachtige parken en tuinen bloeien hier soms letterlijk in de schaduw van onze hoofdstad. Sommige hebben hun wortels in oude kasteeldomeinen, andere zijn staaltjes van futuristische landschapsarchitectuur. De Nationale Plantentuin (Meise), de Rozentuin van Coloma (Sint-Pieters-Leeuw), de Museumtuin van Gaasbeek, het Warandepark van Tervuren ... slechts vier van de tientallen 'hoven van plaisantie' die de Groene Gordel rijk is. Stelen met je ogen is toegestaan!

Proost en smakelijk!

Waar wordt geuze geboren? En lambik, kriek en Palm? Inderdaad, in de Groene Gordel leven en werken al eeuwen ambachtelijke bierbrouwers. Zij houden de traditie tot op vandaag levend. En met succes. Proef hun vakmanschap bij een lekkere boterham met plattekaas en radijsjes. Nog zo'n streekspecialiteit. Of laat je je liever Kampenhouts witloof of Keerbergse asperges serveren?

Grandeur in de Groene Gordel

Koning en koningin voor één dag. Je troon staat klaar in het machtige kasteel van Gaasbeek en het imposante Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Bestijg het bordes, flaneer door de tuinen. Misschien liggen hier wel de wortels van je eigen familiestamboom. Kom het zelf ontdekken.

Volg de keuzeborden

Smeer je ketting voor meer dan 300 km fietsplezier. Het fietsnetwerk Dijleland wijst je de weg. In het noorden vlak, in het zuiden met af en toe flinke kuitenbijters. Je rijdt van kerktoren naar kerktoren, langs holle wegen, voorbij akkers en weilanden én langs de oevers van de Demer, Dijle, Voer en IJse. Vele bezienswaardigheden en leuke terrasjes inbegrepen.

Met Bruegel achter de schildersezel?

Bruegel leeft in de Groene Gordel. Vandaag meer dan ooit. In 2006 vertellen drie tentoonstellingen er op adembenemende locaties over zijn leven en werken. Een fiets- en een wandelroute nemen je mee naar de plekjes waar hij eeuwen geleden zijn schildersezel neerplantte. Natuur, cultuur en genieten gaan op zijn schilderijen en in de Groene Gordel hand in hand. Meer info: www.bruegel06.be.


 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: Toerisme Vlaams-Brabant (foto Daniël Rys)