Waar vandaan: Toerisme > Zonbestemmingen > Egypte > Informatie

Zonbestemmingen > Egypte

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

De Egyptische beschaving is waarschijnlijk de oudste van alle beschavingen die uit het Nijlbekken ontstaan zijn, ongeveer 3.100 jaar geleden. Egypte is waarschijnlijk ook een van de oudste vakantieoorden ter wereld. De oude Grieken en de Romeinen gingen  er al naar toe voor hun plezier en om met eigen ogen de vroegste wonderen van het menselijk vernunft te kunnen bewonderen.

Egypte is echter meer dan alleen maar piramiden en monumenten . In de Rode Zee kan je heerlijk aan skuba-duiken doen, er zijn prachtige nachtelijke uitgaansgelegenheden, luxehotels, vijfsterren-restaurants, enz. Vergeten we ook niet : een romantische cruise op de Nijl, een avond in de grote Opera, een culturele belevenis zoals u er nog maar zelden zal meegemaakt hebben. Egypte is een land vol met leven, geluid, kleur, visuele schoonheid en opwinding.

Egypte is vooral : plezier . Duizenden jaren lang was het de speelplaats van keizers en koningen. Neem de tijd om uit te vissen waarom. Er zijn zes verschillende bestemmingen in Egypte die men als de belangrijkste toeristische plaatsen in het land kan beschouwen. Elk van die bestemmingen heeft zijn eigen cachet en meestal heeft dat cachet een verschillende intentie. Verrassend is wel, of misschien toch weer niet, dat de meeste van die toeristische bestemmingen eigenlijk niet steunen op de aanwezigheid van oude monumenten. Eigenlijk is dat alleen in Luxor het geval.

Deze super-bestemmingen zijn de volgende :

Alexandria en het gebied rond de stad, of misschien ook wel het gehele gebied tot aan Marsa Matruh aan de westelijke kant van de kust. De streek draagt hier duidelijk een mediterane stempel, het aantrekkingspunt is de Middellandse Zee, en voor de bewoners van Caïro, het koelere klimaat.

Caïro en het gebied errond. Caïro heeft alles : grote hotels, vermaak, restaurants, verscheidene monumenten uit de gehele Egyptische geschiedenis. Geen gebrek aan bowling centers en golfterreinen.  Deze stad dient vaak als toegangspoort tot de rest van het land.

Luxor en omgeving. Luxor is een levend museum met een heel groot aantal Egyptische monumenten. De stad is erg op het toerisme afgestemd. Soms lijkt de stad wel een pretpark waar de attracties toevallig echte monumenten zijn. 

Aswan . Aswan is misschien de minste van de zes super-bestemmingen maar beschikt wel over prachtige hotels en natuurlijk ook het grote Nasser-meer ten zuiden van de stad.

Hurghada en El Gouna . Dit toeristische gebied bestaat uit de drie kernen Hurghada, El Gouna en Safaga die niet te ver uit elkaar liggen. Hier vindt de doorsneetoerist echt alles wat hij zich wensen kan, behalve historische monumenten. Als compensatie is er een heel brede waaier van watersporten, golfterreinen, casinos enz. Het gebied van de Rode Zee geeft het minst goed  het Egyptische karakter weer.

Sharm el Sheikh , tesamen met het nabijgelegen Sharks Bay. Dit is de super-bestemming van de Sinaï, opnieuw met alles erop en eraan wat toeristische infrastructuur betreft. Er zijn zelfs enkele prachtige Christelijke monumenten te bezichtigen, en hier ontbreekt het de watersportbeoefenaar ook niet aan mogelijkheden.

Dit betekent niet dat er geen andere toeristische bestemmingen de moeite waard zijn. Aan de Rode Zee en in het Sinaï- gebied, in het binnenland en in de oases kan men zeker en vast een verblijf doorbrengen dat de moeite loont. In de rest van het land, echter, zijn de reis- en transportmogelijkheden eerder beperkt. De zes super-bestemmingen samen bieden 95% van de gehele schat aan monumenten en vermaakmogelijkheden van het gehele land.


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: Arakea