Waar vandaan: Toerisme > Zonbestemmingen > IsraŽl > Informatie

Zonbestemmingen > IsraŽl

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Shalom !
Israël wordt al meer dan 4.000 jaar door toeristen bezocht. Het land is misschien wel de allereerste toeristische bestemming geweest aangezien bedevaarders, reizigers en toeristen reeds 40 eeuwen de ervaringen van hun leven komen opdoen.

De geschiedenis van Israël is ontegensprekelijk verbonden met religie: zowel het Christendom als het Jodendom zijn er ontstaan. De Joden zijn ook eeuwenlang over de gehele wereld verspreid geweest, en op veel plaatsen het slachtoffer geweest van vervolgingen, tot zij na de Tweede Wereldoorlog hun eigen stek kregen. deze plaats is sinds 1948 het huidige Israël. de Arabische buren hebben er zich nooit mee kunnen verzoeken, zodat het sedert 60 jaar tot verschillende confilcten in de regio gekomen is. Dankzij de westerse hulp, en vooral vanuit de verenigde Staten, heeft Israël steeds de bovenhand kunnen houden. De Joden wereldwijd vormen ook wereldwijd een hele sterke politieke, economische en financiële gemeenschap, die ook hun thuisland financiëel steunen.

Vandaag komen er ongeveer 2,5 miljoen toeristen naar het Heilige Land en ontdekken er een land dat, ondanks de moeilijkheden, tegelijk oud en ultramodern is, tegelijk bijbels en hoogtechnologisch, ongecompliceerd en tegelijk gesofisticeerd, heilig en werelds. Israël is een land waar men een spiritueel avontuur kan combineren met een eerste-klas mediterane vakantie. 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: Arakea