Waar vandaan: Toerisme > Zonbestemmingen > Spanje > Informatie

Zonbestemmingen > Spanje

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Meer dan 40 miljoen toeristen bezoeken Spanje elk jaar. Naar Spanje op reis gaan, betekent: genieten van een gouden zon, een heerlijke keuken, gastvrijheid en joie de vivre.

De Spanjaarden leven op straat . Geen wonder, want bij dit vriendelijke klimaat weten ze het zich in alle seizoenen gezellig te maken buitenshuis. Daar gaan ze flaneren, ontmoeten ze hun vrienden, en ontvangen ze ook hun bezoekers. De hele stad is hun huis, om de pronkstukken van de familie te bewonderen en dan in een prettig hoekje neer te strijken voor een babbel, een borrel of een hapje. Elke plaats of tijd is daar even goed voor, want Spaanse steden zijn er om beleefd te worden. Dat maakt ze zo fascinerend.

Spanjaarden zien het leven als een prachtkans om zichzelf van hun beste kant te tonen, om bekeken te worden en anderen te bekijken . Hun stad is de bruisende schouwburg waar het allemaal gebeurt. De vroegste bezoekers waren de Feniciërs. Daarna kwamen de Cartaginezen en de Romeinen die, net als de latere Moren, zelf hun stempel op de belangrijkste steden achterlieten. Vestingsmuren, paleizen, tempels, aquaducten, moskeeën die vroeger kerken waren en andersom, kastelen, pleinen. Spaanse steden, net als hun inwoners, laten graag merken dat ze een interessant levensverhaal te vertellen hebben. Maar dan liefst op een comfortabele plek met een vol glas op tafel. Geen land met zoveel terrasjes of straatcafé's om de hoek van een statige kathedraal of een beroemd museum.

Dit zou Spanje niet zijn als het rijke verleden niet meehielp om te genieten van de dag van vandaag . Legendarische kastelen zijn aangepast als staatshotels waar de gasten in moderne luxe logeren. Een middeleeuwse kloosterzaal is omgetoverd tot een rumoerig buurtcafé. In een 2000-jarig amphitheater worden concertseries gegeven. Zo ongedwongen als de Spanjaarden een buitenlandse nieuwkomer behandelen als een oude tafelvriend, zo ongegeneerd gaan zij om met hun verre geschiedenis. Van ervaren wereldreizigers tot nieuwsgierige eerstelingen, van kultuurminnaars tot pretzoekers, van grootouders tot kleinkinderen, voor allemaal staat er op de straten van Spanje een belevenis klaar. De Spanjaarden rollen hun spektakel uit, en hun bezoekers kunnen er eens lekker voor gaan zitten. Want iedereen is welkom om zich in hun stad thuis te voelen.


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: Arakea