Waar vandaan: Toerisme > Zonbestemmingen > Turkije > Informatie

Zonbestemmingen > Turkije

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Turkije is de brug tussen Oost en West. Bij aankomst waant men zich in een andere wereld, maar vrij vlug kan men zich thuis voelen. Het land is islamitisch, maar kerk en staat zijn duidelijk van elkaar gescheiden. Op amper 4 uur vliegen van Brussel vindt men prachtige stranden, een diepblauwe zee, een gastvrije bevolking en sporen van duizenden jaren geschiedenis. Kortom : Turkije is een ideaal vakantieland. De hoofdstad is Ankara (in het oostelijk gedeelte), maar Istanbul is natuurlijk op zichzelf al een reis waard.

Reeds meer dan 10.000 jaar geleden ontwikkelden zich op het grondgebied dat nu Turkije heet oude culturen. Osman I is de grondlegger van wat nu bekend staat als het Turkse Rijk. Dit gebeurde rond het jaar 1300. Osman I was de eerste sultan van dit rijk, dat op bepaalde ogenblikken in de geschiedenis tot ver in Europa reikte (onder meer in Bulgarijë, de Turken stonden zelfs verschillende keren voor de poorten van Wenen, zo ver zijn ze doorgedrongen in Europa). In 1923 werd het land een republiek met als eerste president Kemal Attatürk.

Niet alleen de vroegere en hedendaagse Turkse cultuur biedt de vakantieganger een afwisseling van de strandvakanties. Op Turks grondgebied vindt men vooral in de kuststreken overblijfselen van de Griekse, Romeinse en Byzantijnse cultuur (Pergamon, Milete, Troje, Efese, Aspendos, Side...). Er bestaan verschillende mogelijkheden om deze kunstsites te bezoeken met georganiseerde rondritten door het Klassieke Turkije, Anatolië (het oostelijk gelegen binnenland), of de Turkse Riviera.

Wie zon, zee en zand zoekt, komt in Turkije volop aan zijn trekken. In het zuiden worden de zand- en kiezelstranden van de Turkse Riviëra door het Taurusgebergte beschermd tegen koude winden. In het zuidwesten ligt de Egeïsche kust met mooie badplaatsen als Marmaris en Fethiye. Heel bekend en populair zijn de steden en badplaatsen Bodrum en Kusadasi met hun mooie stranden.

Natuurlijk mag men niet vergeten om van de echte Turkse sfeer te proeven. De Turkse keuken is heerlijk en behoort tot de beste van de wereld, het winkelen is een hele belevenis in de smalle straatjes van de steden. Hier wordt men verleid door prachtige producten (tapijten, juwelen, lederwaren) en door exotische geuren van de vele theehuisjes en kruidenwinkels.


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: Arakea