TRIZEE - noodzakelijk keukenattribuut -

Willekeurige Post
TRIZEE

Het heette thuis bij ons " trizee ",
de zeef om groentjes, en zo meer te spoelen en/of te laten uitlekken.

Toen ik een jaar of 10 was zond mijn moeder me naar mijn tante
die om de hoek woonde, om daar dringend een “vergiet” te gaan lenen,
let wel een vergiet zonder gaatjes ! Ik kwam van een kale reis thuis.
Wist ik toen veel wat een vergiet was, en dan nog één zonder gaatjes.

Kan je je voorstellen hoe ze in de familie daar om gelachen hebben !

Het leerde me wel één ding, oppassen op 1 april, laat je niet vangen.
... En voor zover ik weet, is me dit nooit meer overkomen. Voila.

rdckx 01 04 2019

° Trizee (Vlaams) : vergiet
http://www.antwerps.be/woord/914
http://www.vlaamswoordenboek.be/definities/geschiedenis/840
Laat je niet vangen op 1 april !

Deel dit met vrienden

Reacties (0)

Voeg commentaar toe