Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
Dirk 3


Geregistreerd op: 29-1-2007
Woonplaats: Sint Niklaas

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 16 Feb 2015, 23:31  Onderwerp: Trein online betalen
Je ziet het meer en meer op de trein dat reizigers een zelf geprint vervoerbewijs tonen. Nu ben ik nooit de eerste om nieuwe dingen uit te proberen, en maak nog maar het laatste jaar gebruik ve-an die automaten die in stations staan om biljetten te drukken.
Nu vorig weekend gingen we gebruik maken van die valentijnspromotie om een dagje naar Rotterdam te gaan. Die biljetten moest je op voorhand online bestellen. Om te betalen kon je credietkaarten gebruiken (maar dat heb ik niet) of via online bankieren van enkele banken. Ik ben klant bij Fortis en KBC. Fortis stond er niet bij. Ik klik op KBC en vanzelf kwam daar mijn rekeningnummer op, en de vraag of ik van dat rekeningnummer wilde betalen. Verder moest ik op mijn kaartlezer van de bank een nummer intikken en mijn code. Dan het verkregen nummer van de kaartlezer weer op de computer intikken en kreeg ik direct een bevestiging van mijn betaling en kon ik mijn vervoerbewijzen afdrukken. Weer iets bijgeleerd.
In Amsterdam waren we met nieuwjaar nog geweest, en daar heb je op 1 dag toch veel te weinig gezien. Daarom kozen we Rotterdam, voornamelijk voor een havenrondvaart. Het was een leuke boottocht, maar de haven is niet specialer dan die van Antwerpen of Hamburg, en ze beweren alle drie van (bijna) de grootste te zijn.
Helena van Troje


Geregistreerd op: 15-4-2006


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 17 Feb 2015, 0:16 
Ferm gemakkelijk die vervoersbewijzen die je online kan kopen.
Ik laat het rechtstreeks op mijn identiteitskaart zetten, die moet je toch altijd bij hebben. Als je dan op de Amsterdam zit en je toont je ID dan vraagt de begeleidster of je een ticket wil en omdat ze geen kastje heeft zoals de onzen gelooft ze je op je woord als je zegt dat je plaatsbewijs op je ID staat.
Dirk 3


Geregistreerd op: 29-1-2007
Woonplaats: Sint Niklaas

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 17 Feb 2015, 1:12 
Dat is dan weer iets dat ik niet ken. Ik heb wel al gezien dat sommige mensen een kaartje afgeven aan de treinbegleider maar ik dacht dat dat een abonement was.
nete


Geregistreerd op: 30-4-2006
Woonplaats: Lochristi, België

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Zo 24 Apr 2016, 9:23 
Ik print en betaal vrijwel altijd mijn treintickets online. Via mijn Beobank VISA krijg ik dan nog 1% retour, niet veel, maar toch beter dan 20 euro te moeten betalen voor een kredietkaart.

Ik laat de tickets wel zelden op mijn ID kaart zetten, ik heb altijd wat medelijden als de controleur dan een minuut of zo moet staan zwoegen met zijn toestel om te kunnen zien of je werkelijk betaald hebt.

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.