Rauwe hesp met witte vlekken
-
FLAMINGOGENT - Lid geworden op: 09 apr 2006, 11:31
- Locatie: Gent
Besten,
Ik heb voor de 1ste maal het volgende voor :
Ik kocht bij onze beenhouwer rauwe hesp sneden.
Deze heb ik bewaard in het beenhouwerspapier in de koelkast.
Op heden, 8 dagen na de aankoop - verse afsnede - heb ik een snede die volledig bedekt is met witte vlekken.
Is deze nog te consumeren of is dit schimmel ?
Wat kan de oorzaak zijn hiervan ?
Flaminfo
W 10 - 64 bits -Moederbord Gigabyte GA-P55-USB3 ATX - Processor Intel Dual Core i5 - Grafische kaart Asus ENGT220/DI/1GD3 - Firewire Belkin F5U502EA - HDD Western Digtal 320 en 500 Gb - Mozilla Firefox en Thunderbird - Beveiliging AVAST
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Na 8 dagen? allée komaan, weggooien natuurlijk.
-
hendrikjozef - Lid geworden op: 29 apr 2009, 12:08
- Locatie: genk
ik denk dat dat het zout of de pekel is wat eruit komt, na 8 dagen in de koelkast en dan schimmel ... denk van niet, ofwel staat de koelkast op 15°
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Niet als je het vacuüm trekt, wij rijden regelmatig naar Gouda kaas schoppen op de markt, thuis versnijden wij die in plakjes en trekken het vacuüm, na 2 maanden in ijskast nog steeds heerlijk van smaak.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
verhaegen - Support SeniorenNet
- Lid geworden op: 03 apr 2003, 20:48
- Locatie: kapellen
dat klopt
maar dergelijks (vacuum trekken) doet men niet , telkens als men der elke dag , of om de dag van eet
t'is het vocht in een ijstkast die dergelijks veroorzaakt
eigenlijk zou men kaas niet in een ijstkast mogen leggen
gerookte ham eigenlijk net hetzelfde
maar ja .....;
iedereen is dat zo gewoon hé , en ze hebben het ons zo opgedrongen geleerd
maar dergelijks (vacuum trekken) doet men niet , telkens als men der elke dag , of om de dag van eet
t'is het vocht in een ijstkast die dergelijks veroorzaakt
eigenlijk zou men kaas niet in een ijstkast mogen leggen
gerookte ham eigenlijk net hetzelfde
maar ja .....;
iedereen is dat zo gewoon hé , en ze hebben het ons zo opgedrongen geleerd
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Wij maken daar een daguitstap van en kopen daar 2 blokken van ongeveer 1,5kg ( jonge en extra belegen) en 2X ongeveer 500 gram oude kaas, thuis versnijden wij die in plakken met een machine met mes zonder tanden.verhaegen schreef: ↑16 mar 2019, 17:15dat klopt
maar dergelijks (vacuum trekken) doet men niet , telkens als men der elke dag , of om de dag van eet
t'is het vocht in een ijstkast die dergelijks veroorzaakt
eigenlijk zou men kaas niet in een ijstkast mogen leggen
gerookte ham eigenlijk net hetzelfde
maar ja .....;
iedereen is dat zo gewoon hé , en ze hebben het ons zo opgedrongen geleerd
Deze plakjes worden per 4 en tussen elk plakje paraffinepapier gelegd, dit voorkomt dat de kaas niet aaneenkleeft na vacuüm trekken.
Dus als wij goesting hebben voor kaas nemen wij zo een pakje knippen dit ongeveer een klein uurtje voor eten open om dit op kamer temperatuur te krijgen.
Wij hebben nog nooit vocht gehad in de vacuüm pakjes, trouwens het is de markt kaasboer die ons gezegd heeft om dit zo te doen en te bewaren in de ijskast liefst onderaan in de groentebak.
Ik weet het is veel werk maar de smaak van deze kaas is veel beter dan die je hier in de plaatselijke winkel koopt.
De volgende keer rijden wij eens naar een kaas boerderij waar deze mensen nog de kaas zelf maken, der zou er eentje zijn juist over de grens omgeving Bergen Op Zoom.
Iemand die dit hier leest, ervaring en tip welke boerderij?
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
verhaegen - Support SeniorenNet
- Lid geworden op: 03 apr 2003, 20:48
- Locatie: kapellen
ik zit wel dicht aan de grens , en ken wel wat over de grens , beetje in bergen op zoom en breda , enz.
maar ne kaasboer weet ik niet direkt , ne aspergeboer wél
de groente bak is waar het minste vocht zit in de ijstkast
maar als ik goesting heb kan ik nooit géén uur wachten hoor , dan moet ik dat op dat moment hebben , want anders is mijn goesting over
ben op dat gebied nogal ongeduldig in tegenstelling tot andere gebieden
wij durven wel een paar keer per jaar naar gouda rijden , en dan blijven we daar overnachten
ze hebben daar ook een héél goed frituurtje , op een hoek van het plein
maar ne kaasboer weet ik niet direkt , ne aspergeboer wél
de groente bak is waar het minste vocht zit in de ijstkast
maar als ik goesting heb kan ik nooit géén uur wachten hoor , dan moet ik dat op dat moment hebben , want anders is mijn goesting over
ben op dat gebied nogal ongeduldig in tegenstelling tot andere gebieden
wij durven wel een paar keer per jaar naar gouda rijden , en dan blijven we daar overnachten
ze hebben daar ook een héél goed frituurtje , op een hoek van het plein
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Zone bol is wat veel maar toch een mooie foto,
Ik heb gisteren een adresje gekregen waarvoor dank, in de helft van April eens een bezoekje brengen en de afstand is maar 20 km van bij ons.
Kaasboerderij de zuidgeest in Bergen op Zoom, volgens hun website maken ze de kaas zelf en de prijs is zeer gunstig.
Dus de moeite waard om hier eens naar toe te rijden.
Maar eigenlijk dwalen wij hier af van de vraag topic starter,
Dus Flamingogent waarom probeer je niet eens vacuüm te trekken,
Wij hebben een Princess en kost 63 euro en werkt zeer goed.
Ik heb gisteren een adresje gekregen waarvoor dank, in de helft van April eens een bezoekje brengen en de afstand is maar 20 km van bij ons.
Kaasboerderij de zuidgeest in Bergen op Zoom, volgens hun website maken ze de kaas zelf en de prijs is zeer gunstig.
Dus de moeite waard om hier eens naar toe te rijden.
Maar eigenlijk dwalen wij hier af van de vraag topic starter,
Dus Flamingogent waarom probeer je niet eens vacuüm te trekken,
Wij hebben een Princess en kost 63 euro en werkt zeer goed.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen