Pek en veren!
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Godlievenadju, deze middag de vreselijkste zwarte pensen van het Westelijk Halfrond op mijn bord. Niet te geloven wat ze daar in de lokale SPAR mee uitvreten! Sinds onze vroegere beenhouwer van zijn verdiend pensioen geniet eventjes - en tegen mijn zin - in een plaatselijke supermarkt rondgesnuffeld en ten langen leste toch maar bezweken voor de dingen die ik nog altijd naar waarde weet te schatten uit onze oervlaamse keuken: rode kool en zwarte pensen. De rode kool was zoals ze moest zijn met dank aan mijn wederhelft en het recept van haar moeder.
So far so good, maar toen begon het mis te lopen toen ik die zwarte ondingen in de pan gooide - jep, ik bak quasi altijd het vlees - en het erop leek alsof ik een reep bloem met gist stond te bakken. Dat spetterde aan alle kanten in de net gesmolten boter op een zacht vuur alsof ik stond te grillen met motorolie.
Oké, hopelijk houden de vogeltjes en de kat van de buren er geen indigestie aan over. Plus jamais ce bordel de merde van de Spar!
So far so good, maar toen begon het mis te lopen toen ik die zwarte ondingen in de pan gooide - jep, ik bak quasi altijd het vlees - en het erop leek alsof ik een reep bloem met gist stond te bakken. Dat spetterde aan alle kanten in de net gesmolten boter op een zacht vuur alsof ik stond te grillen met motorolie.
Oké, hopelijk houden de vogeltjes en de kat van de buren er geen indigestie aan over. Plus jamais ce bordel de merde van de Spar!
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
MichelN schreef: ↑27 nov 2019, 15:14Godlievenadju, deze middag de vreselijkste zwarte pensen van het Westelijk Halfrond op mijn bord. Niet te geloven wat ze daar in de lokale SPAR mee uitvreten! Sinds onze vroegere beenhouwer van zijn verdiend pensioen geniet eventjes - en tegen mijn zin - in een plaatselijke supermarkt rondgesnuffeld en ten langen leste toch maar bezweken voor de dingen die ik nog altijd naar waarde weet te schatten uit onze oervlaamse keuken: rode kool en zwarte pensen. De rode kool was zoals ze moest zijn met dank aan mijn wederhelft en het recept van haar moeder.
So far so good, maar toen begon het mis te lopen toen ik die zwarte ondingen in de pan gooide - jep, ik bak quasi altijd het vlees - en het erop leek alsof ik een reep bloem met gist stond te bakken. Dat spetterde aan alle kanten in de net gesmolten boter op een zacht vuur alsof ik stond te grillen met motorolie.
Oké, hopelijk houden de vogeltjes en de kat van de buren er geen indigestie aan over. Plus jamais ce bordel de merde van de Spar!
Spijtig dat jullie geen beulingspecialist op de markten hebt staan. Als je echte goeie beuling wil (zwart of wit) zak eens af tot Oost Vlaanderen of een Antwerpse markt. Je kan er een uitstap van maken en je zal het je niet berouwen. Je vindt 'De Beulingspecialist' gemakkelijk terug op FB en daar kan je de marktdagen vinden. Misschien is er wel ééntje bij waar je naar toe zou kunnen gaan.
-
doggy - Lid geworden op: 08 aug 2006, 16:02
Toen onze vaste beenhouwer met pensioen is gegaan was het ook zoeken naar o.a. onze geliefde bloedworsten en al de andere vleesjes. Al de beenhouwers en zelfs in de grootwarenhuizen hier in de omtrek "gezocht" en voor onze bloedworsten zijn we terechtgekomen bij RENMANS. Er zijn 3 verschillende winkels waar we nu telkens ander vlees gaan kopen. Niet gemakkelijk om te zoeken, maar we hebben ze gevonden. Maar zoals vroeger zal het nooit zijn.
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Er is idd héél veel verschil in smaak. Ik eet enkel die van de beulingspecialist. Ik moet er geen enkele andere hebben. Heb er nochtans al veel geproefd maar nee ik moet het niet hebben.
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Ik eet enkel die van mijn plaatselijke slager. Als die ooit stopt, dan zal het gedaan zijn met beuling eten.Prima Vera schreef: ↑28 nov 2019, 17:57Er is idd héél veel verschil in smaak. Ik eet enkel die van de beulingspecialist. Ik moet er geen enkele andere hebben. Heb er nochtans al veel geproefd maar nee ik moet het niet hebben.
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Wel Myriam dat gedacht heb ik over de beuling van de Beulingspecialist! Stopt diene er mee zal de beuling ook gedaan zijn. Je bent zo gehecht aan bepaalde smaken, daar is weinig tegen in te brengen.
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
da's bij ons gewoonlijk op dinsdag (marktdag). Maar ook altijd met appelmoes en ofwel boterhammen ofwel gebakken petatjes! Alhoewel met rode kool is dat toch ook niet te versmaden zenne.