Spelt Volkoren meel
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Het is erg gesteld in de aveve winkels, broodmeel alles uitverkocht, aanvullen voorraad onbekend,
cyberaanval ….. is al een tijdje bezig oplossing…..? onbekend.
Iemand een idee waar men Spelt volkoren meel kan aankopen rechtstreeks van de molenaar?
Als je zoekt via Google krijg je niets anders dan NL websites, geen Belgische
cyberaanval ….. is al een tijdje bezig oplossing…..? onbekend.
Iemand een idee waar men Spelt volkoren meel kan aankopen rechtstreeks van de molenaar?
Als je zoekt via Google krijg je niets anders dan NL websites, geen Belgische
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Zijn er bij jou dan geen echte bloemmolens in de buurt? Dat zou me verwonderen want zelfs in supermarkten vind je volkoren (spelt)meel. Die zijn heus niet slechter dan die van de Boerenbond en bovendien waarschijnlijk goedkoper. Ik heb al jaren een vaste leverancier pal op de taalgrens die maalt met graan uit de onmiddellijke buurt in een hypermoderne door water aangedreven molen in St-Joris-Weert.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Dat is 'm, maar wel wat ver uit de buurt voor jou, niet? Voordeel is dat ze de bijna alle meelsoorten in kleine verpakking (2kg) verkopen zodat je naar hartelust zelf je eigen samenstelling kan maken. Uit eigen ondervinding: volle speltmeel zal je toch moeten mengen met bv witte tarwebloem om de boel toch een beetje te laten rijzen. Enkel spelt is voor mij toch wat grof en gaat snel vervelen, hetzelfde met kornsoorten.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Dank U wel voor de info,MichelN schreef: ↑21 jun 2020, 11:09Dat is 'm, maar wel wat ver uit de buurt voor jou, niet? Voordeel is dat ze de bijna alle meelsoorten in kleine verpakking (2kg) verkopen zodat je naar hartelust zelf je eigen samenstelling kan maken. Uit eigen ondervinding: volle speltmeel zal je toch moeten mengen met bv witte tarwebloem om de boel toch een beetje te laten rijzen. Enkel spelt is voor mij toch wat grof en gaat snel vervelen, hetzelfde met kornsoorten.
ik laat nog wel iets weten als ik mijn voorraad opsla.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Oeps, nu pas gezien.
Dat lijkt mij wel uit een broodbakmachine te komen, daar is voor alle duidelijkheid niets mis mee, maar probeer het eens in een traditionele oven (zonder warme lucht in te schakelen) in een doodgewoon bakblik of simpelweg op de bakplaat van je oven. Je zal verbaasd zijn over het smaakverschil als je de lange rijstijden (2 x 45 min) respecteert. Niet vergeten vuurvaste schaal met +/- 250ml water onderin de oven te plaatsen vanaf het voorverwarmen.
Voorverwarmen op 220°, afbakken 15 min, daarna 25 min op 200°, na het bakken besproeien (vernevelen) met 3x drukken met plantenspuit en laten afkoelen op taartrooster.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)