Selder in bokaal
-
Jockey - Lid geworden op: 08 dec 2009, 23:19
- Locatie: Wuustwezel
Hallo mensen. Reeds jaren maakt mijn echtgenote selder in tomatensaus met balletjes. (sporadisch want zelf lust ze dat niet zo graag, doch ik des te meer...) Nu neemt ze daar, sinds de kinderen uit huis zijn, steeds een bokaal voor omdat een ganse witte selder, ook voetselder genoemd, voor ons twee teveel is. Ok, de bereide overschot invriezen gaat, of de overschot van de selder in de vriezer voor de volgende soep of mosseltjes ook goed, doch het intrigeert me dat er nergens geen selder in bokaal meer te krijgen is. Niet in Delhaize, Carrefour, Spar, Aldi, Colruyt... Kan iemand me zeggen wat daar de oorzaak van is? Alvast met dank!
Weet je,je kan perfect ruzie maken en toch vrienden blijven...
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Omdat er volop, het is nu het seizoen, verse selder te verkrijgen is? In bokaal is die minstens twee keer zo duur en hoogstwaarschijnlijk uit Spanje afkomstig terwijl onze eigen telers hun waar niet meer aan de straatstenen kwijtraken.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
Jockey - Lid geworden op: 08 dec 2009, 23:19
- Locatie: Wuustwezel
Zou kunnen doch als je op internet zoekt zal je merken dat er reeds langer vraag achter is, en dit niet bepaald seizoensgebonden... Toch bedankt om mee te denken...
Weet je,je kan perfect ruzie maken en toch vrienden blijven...
-
Jockey - Lid geworden op: 08 dec 2009, 23:19
- Locatie: Wuustwezel
Hartelijk dank voor uw vraag over voetselder.
Jammer genoeg heeft onze partner ruim een jaar geleden besloten om te stoppen met de productie van voetselder. Wij hebben zelf helaas niet de capaciteit om voetselder te verwerken omdat dit voor het grootste deel een handmatig proces is.
Tot op heden hebben wij helaas nog geen andere partner gevonden die deze productie kan overnemen. Omdat duurzaamheid voor ons zeer belangrijk is en wij daarom ook de grondstoffen zo dicht mogelijk bij huis vandaan halen, is het voor ons geen optie om de voetselder te laten verwerken in landen waar dergelijke producties nog wel veelal handmatig gedaan worden. Hierover kunt u ook meer lezen in ons Maatschappelijk Impact Rapport, indien u daarin geïnteresseerd bent, door te klikken op het groene vlak hieronder.
Wij blijven zoeken naar een andere partner in Nederland of België en hopen dat we het product zo snel als mogelijk weer terug op de markt kunnen brengen.
Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet,
HAK B.V.
Corrine den Dekker
Consumenten Service
T: 0800 0221525
Jammer genoeg heeft onze partner ruim een jaar geleden besloten om te stoppen met de productie van voetselder. Wij hebben zelf helaas niet de capaciteit om voetselder te verwerken omdat dit voor het grootste deel een handmatig proces is.
Tot op heden hebben wij helaas nog geen andere partner gevonden die deze productie kan overnemen. Omdat duurzaamheid voor ons zeer belangrijk is en wij daarom ook de grondstoffen zo dicht mogelijk bij huis vandaan halen, is het voor ons geen optie om de voetselder te laten verwerken in landen waar dergelijke producties nog wel veelal handmatig gedaan worden. Hierover kunt u ook meer lezen in ons Maatschappelijk Impact Rapport, indien u daarin geïnteresseerd bent, door te klikken op het groene vlak hieronder.
Wij blijven zoeken naar een andere partner in Nederland of België en hopen dat we het product zo snel als mogelijk weer terug op de markt kunnen brengen.
Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet,
HAK B.V.
Corrine den Dekker
Consumenten Service
T: 0800 0221525
Weet je,je kan perfect ruzie maken en toch vrienden blijven...
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Wij eten dat ook graag,
En inderdaad van toen de bokalen of in blik niet meer te vinden was
Maakt mijn vrouw verse en de rest vriezen wij in.
En de verse smaakt veel beter dan die van bokaal of blijk.
Indien er terug bokalen of blik te vinden zijn laten wij dit links liggen
Geef mij maar vers.
En inderdaad van toen de bokalen of in blik niet meer te vinden was
Maakt mijn vrouw verse en de rest vriezen wij in.
En de verse smaakt veel beter dan die van bokaal of blijk.
Indien er terug bokalen of blik te vinden zijn laten wij dit links liggen
Geef mij maar vers.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
voorn - Lid geworden op: 27 okt 2006, 10:30
- Locatie: Antwerpen
Het ergste dat al sinds 50 jaar de stad de volkstuintjes afbreekt voor vanalles en nog wat.
Toen ik kind was in de jaren 50 was hier op het Kiel en Hoboken honderden volkstuintjes. Allemaal verdwenen voor nieuwbouw en de vroegmarkt; vismarkt en een containerpark en garage huisvuil.
Mijn grootmoeder en andere familieleden hadden aren landbouwgrond in de polderstad die er nu staat.
Onteigent aan 52fr/m2 in de jaren eind 50 huis inbegrepen
Toen ik kind was in de jaren 50 was hier op het Kiel en Hoboken honderden volkstuintjes. Allemaal verdwenen voor nieuwbouw en de vroegmarkt; vismarkt en een containerpark en garage huisvuil.
Mijn grootmoeder en andere familieleden hadden aren landbouwgrond in de polderstad die er nu staat.
Onteigent aan 52fr/m2 in de jaren eind 50 huis inbegrepen
-
Jockey - Lid geworden op: 08 dec 2009, 23:19
- Locatie: Wuustwezel
Ik moet je gelijk geven benq. Ondertussen reeds tweemaal men lievelingskostje voorgeschoteld gekregen en inderdaad, vers is nòg beter...benq schreef: ↑13 nov 2020, 07:42Wij eten dat ook graag,
En inderdaad van toen de bokalen of in blik niet meer te vinden was
Maakt mijn vrouw verse en de rest vriezen wij in.
En de verse smaakt veel beter dan die van bokaal of blijk.
Indien er terug bokalen of blik te vinden zijn laten wij dit links liggen
Geef mij maar vers.
Weet je,je kan perfect ruzie maken en toch vrienden blijven...
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Kan men dit niet kopen de diepvries, wij gebruiken regelmatig diepvries groenten, wat smaak en kwaliteit betreft weinig tot geen verschil zie de FATCHEKERS.
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
ChrisjeCoo - Lid geworden op: 15 jan 2021, 10:46
Ik heb de foto in vorig bericht geplaatst voor de mensen die nog achter de voetselder in blik zoeken
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
er zijn zoveel recepten,
wij gebruiken de groene is iets scherper van smaak
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-re ... met-selder
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen