Brood bewaren
-
FLAMINGOGENT - Lid geworden op: 09 apr 2006, 11:31
- Locatie: Gent
Besten,
Ik heb moeilijkheden met het bewaren van brood.
Na enkele dagen is het droog en hard en niet meer te nuttigen.
Ik heb reeds de volgende gedaan :
* In een papieren broodzak.
* In een plastieken zak.
Deze bewaar ik in een keukenkast waar al mijn andere producten staan : koeken - snoep - spaghetti - rijst - enz...
Ik hou er niet van de sneden in de diepvries te steken. Ik heb ze gaarne vers.
Graag jullie tips voor het behouden van een malse boterham.
Zou een "broodtrommel" helpen ?
Flamingo
Ik heb moeilijkheden met het bewaren van brood.
Na enkele dagen is het droog en hard en niet meer te nuttigen.
Ik heb reeds de volgende gedaan :
* In een papieren broodzak.
* In een plastieken zak.
Deze bewaar ik in een keukenkast waar al mijn andere producten staan : koeken - snoep - spaghetti - rijst - enz...
Ik hou er niet van de sneden in de diepvries te steken. Ik heb ze gaarne vers.
Graag jullie tips voor het behouden van een malse boterham.
Zou een "broodtrommel" helpen ?
Flamingo
W 10 - 64 bits -Moederbord Gigabyte GA-P55-USB3 ATX - Processor Intel Dual Core i5 - Grafische kaart Asus ENGT220/DI/1GD3 - Firewire Belkin F5U502EA - HDD Western Digtal 320 en 500 Gb - Mozilla Firefox en Thunderbird - Beveiliging AVAST
-
wardje - Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
- Locatie: oostrozebeke
Brood kan het best worden bewaard in een plastic zak, die vervolgens wordt opgeborgen in een afgesloten broodtrommel. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Maar als je houdt van brood met een krokante korst, bewaart brood bij voorkeur in een papieren broodzak.
Wij gebruiken de diepvries maar jij zie ik ben er niet voor te vinden.
Wij gebruiken de diepvries maar jij zie ik ben er niet voor te vinden.
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Dat zit volgens mij tussen uw oren,FLAMINGOGENT schreef: ↑16 jan 2021, 10:53Ik hou er niet van de sneden in de diepvries te steken. Ik heb ze gaarne vers.
Wij bakken ons brood zelf
Mijn vrouw eet uitsluitend licht grof
Ik volkoren
Alles word per 4 sneetjes in huishoudfolie ingepakt en daarna de vriezer in
Een uurtje op voorhand uit de vriezer
En heerlijk vers brood.
Trouwens denk je nu echt dat de warme bakker niet invriest!
Brood en pistolets en andere zaken.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
benq schreef: ↑16 jan 2021, 14:53Dat zit volgens mij tussen uw oren,FLAMINGOGENT schreef: ↑16 jan 2021, 10:53Ik hou er niet van de sneden in de diepvries te steken. Ik heb ze gaarne vers.
Wij bakken ons brood zelf
Mijn vrouw eet uitsluitend licht grof
Ik volkoren
Alles word per 4 sneetjes in huishoudfolie ingepakt en daarna de vriezer in
Een uurtje op voorhand uit de vriezer
En heerlijk vers brood.
Trouwens denk je nu echt dat de warme bakker niet invriest!
Brood en pistolets en andere zaken.
Ik vind ook dat de smaak niet onderdoet omdat het brood ingevroren is. wij doen het ook met een aantal sneden per zakje.
Trouwens ons brood snijden wij, steken het in een papieren broodzak en dan in een plastiekenzak én zo de brooddoos in. Ons brood blijft gemakkelijk 2 tot 3 dagen goed. Het hangt er ook van af wat voor soort brood je maakt. Wij hebben hier een 7 tal verschillende soorten én eens de zakken echt beginnen leeg te worden, beginnen wij te mixen én hebben we nog een aantal smaken extra er bij.
-
kitten - Lid geworden op: 15 apr 2004, 18:19
- Locatie: Deurne/Antwerpen
Het hangt ook enorm af van waar je het brood haalt, dus bij verschillende warme bakkers of bij de supermarkt heb je dikwijls een verschillende houdbaarheid. Zelf koop ik altijd 2 broden, één voor direct en één in de diepvries, het verse wordt bewaard in de originele broodzak in een metalen brooddoos, en bij het ontvriezen gaat het tweede brood ook zo de brooddoos in. ik heb zo een hele tijd lekkere verse boterhammen.
-
*Joy* - Lid geworden op: 24 feb 2014, 13:38
- Locatie: Aan zee
Volkomen met je eens benq .
Altijd brood in huis én even vers !!
Laptop Acer Aspire Intel i5-Win11-16Gb RAM-Windows Defender-Telenet
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Wij maken ons eigen brood. Lekkerder en gemakkelijk, altijd brood in huis.kitten schreef: ↑16 jan 2021, 18:40Het hangt ook enorm af van waar je het brood haalt, dus bij verschillende warme bakkers of bij de supermarkt heb je dikwijls een verschillende houdbaarheid. Zelf koop ik altijd 2 broden, één voor direct en één in de diepvries, het verse wordt bewaard in de originele broodzak in een metalen brooddoos, en bij het ontvriezen gaat het tweede brood ook zo de brooddoos in. ik heb zo een hele tijd lekkere verse boterhammen.
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Hallo Wakker worden,FLAMINGOGENT schreef: ↑16 jan 2021, 10:53Besten,
Ik heb moeilijkheden met het bewaren van brood.
Na enkele dagen is het droog en hard en niet meer te nuttigen.
Ik heb reeds de volgende gedaan :
* In een papieren broodzak.
* In een plastieken zak.
Deze bewaar ik in een keukenkast waar al mijn andere producten staan : koeken - snoep - spaghetti - rijst - enz...
Ik hou er niet van de sneden in de diepvries te steken. Ik heb ze gaarne vers.
Graag jullie tips voor het behouden van een malse boterham.
Zou een "broodtrommel" helpen ?
Flamingo
Heb je al een oplossing voor uw probleem?
Of mogen we het niet weten?
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
*Joy* - Lid geworden op: 24 feb 2014, 13:38
- Locatie: Aan zee
marcelvm
Hier zijn toch wel mooie tips gekomen om je brood lekker vers te houden?
Laptop Acer Aspire Intel i5-Win11-16Gb RAM-Windows Defender-Telenet