brood
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Kan ook met de temperatuur te maken hebben, het is al heel warm geweest. Is de vvd overschreden van je gist? Zo ja, zou het kunnen. Hier hangt het af van het soort bloem dat je gebruikt alhoewel ik over het algemeen een all in mix gebruik. En alsi k gist gebruik is het wel verse. Vind droge gist een vieze smaak hebben. Maar dat hangt dan weer af van persoon tot persoon.
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Wij gebruiken ook droge gist, na openen wel in koelkast bewaren.
In het begin hadden wij dit ook, dit is opgelost om 1 gram meer gist te gebruiken.
Let wel op rijst dan iets hoger dan normaal.
Dus probeer eerst met 400 gram bloem.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
wij gebruiken het 2 uur programma,
dus
waarom gebruik jij het 4 uur programma?
en de topic starter zit nu op Antarctica
zis spoorloos verdwenen zoals de meeste vragers hier.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Tenzij je een all-in-adept bent is bloem/meel van bij de maalder minstens even goed en bovendien een stuk goedkoper. Broodmachine hebben wij al meer dan tien jaar geleden buiten gegooid, wie wil er nu een brood met gat in?.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Ik doe het nog op de traditionele manier (broodbakken that is):
>ingrediënten afwegen, 500g meel of bloem, 15g verse gist, 8g zout.
>alles droog mengen in mengkom, kuiltje maken, 300g water op kamertemperatuur, verbrokkelde gist toevoegen, een klontje boter-margarine of reuzel (+/ 20-25g)
>gedurende tien minuten in lage stand mengen met deeghaak in keukenmachine o.i.d - probeer het niet met een doodgewone mixer, die kan je na twee keer weggooien wegens verbrande motor.
>al een beetje vorm geven, afdekken met schone handdoek en besprenkelen met plantenspuit. 35 minuten rijzen op kamertemperatuur.
>Deeg plat slaan, oprollen en opbollen, in ingevet - gebruik best geen olie - bakblik (liefst blauwstaal) plaatsen en afdekken met besprenkelde handdoek, 1 uur laten rijzen.
Ondertussen oven voorverwarmen op 230°, bakblik ik de oven plaatsen en 100 ml water op de bodem van de oven gieten of ovenschaal.
35 minuten bakken en brood direct op een taartrooster laten afkoelen -
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Daar heeft die van ons geen geduld voor (ikke eigenlijk ook ni),
alles in bakje en machientje doet de rest.
En da gat vanonder in brood, daar kunnen wij met leven, in kaas zitten soms ook veel gaten,
Maar ja this beter maar te veel werk voor ons.
alles in bakje en machientje doet de rest.
En da gat vanonder in brood, daar kunnen wij met leven, in kaas zitten soms ook veel gaten,
Maar ja this beter maar te veel werk voor ons.
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Hier ook hoor! Gewoon de broodbakmachine! Altijd goed. Wij halen de haken uit het brood voor de rijs, dan krijgen wij een signaal. Daarna geen gaten meer behalve die twee kleintjes waar de haken hebben opgezeten.
-
benq - Lid geworden op: 10 dec 2005, 19:23
- Locatie: Antwerpen
Haken!Prima Vera schreef: ↑18 okt 2022, 17:54Hier ook hoor! Gewoon de broodbakmachine! Altijd goed. Wij halen de haken uit het brood voor de rijs, dan krijgen wij een signaal. Daarna geen gaten meer behalve die twee kleintjes waar de haken hebben opgezeten.
Hebben jullie dan 2 haken in het potje?
Wij maar 1, is een Panasonic machine
genoeg gewerkt nu genieten van mijn zeer groot ambtenaar pensioen
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Wij hebben een Silvercrest van Lidl, dat is een gewone langwerpige vorm, die heeft idd 2 haken.benq schreef: ↑18 okt 2022, 18:52Haken!Prima Vera schreef: ↑18 okt 2022, 17:54Hier ook hoor! Gewoon de broodbakmachine! Altijd goed. Wij halen de haken uit het brood voor de rijs, dan krijgen wij een signaal. Daarna geen gaten meer behalve die twee kleintjes waar de haken hebben opgezeten.
Hebben jullie dan 2 haken in het potje?
Wij maar 1, is een Panasonic machine
Pastoor komt hier niet alle dagen meer hé waarschijnlijk de reden waarom hij niet dikwijls antwoordt.