Recht

Is dit mogelijk?

Gestart door Paca op 17 nov 2021, 13:00 3 berichten 3.059 keer gelezen
Paca Startte dit onderwerp 17 nov 2021, 13:00 Suzhou 695 berichten
Een oudere weduwe verhuurt een huis aan een koppel.
Deze dame heeft geen eigen kinderen wel enkele andere erfgenamen (neef en nicht).
Kan zij op een manier gedaan krijgen dat haar huidige huurders het huis ook na haar overlijden mogen blijven bewonen tot deze laatsten zelf beslissen naar een ander huis te verkassen?
De reden: ze is uitermate tevreden over de huidige huurders ... nooit zo geen goede en vriendelijke gehad!
wardje 17 nov 2021, 13:49 oostrozebeke 3.009 berichten
De overeenkomst eindigt automatisch op het einde van de tweede maand na het overlijden. De erfgenamen betalen dan de huur plus een vergoeding van een maand huur.
Binnen die twee maanden mogen ze ook aangeven dat ze de overeenkomst willen voortzetten aan de erfgenamen indien ze er mee akkoord gaan.
Dicksy 17 nov 2021, 18:43 8.401 berichten
Een oudere weduwe verhuurt een huis aan een koppel.
Ik lees dit dan:

NIEUWE REGELGEVING VANAF [1 JANUARI 2019] – OVERLIJDEN VERHUURDER

Bij het overlijden van de verhuurder wordt de regeling van artikel 1742 BW onverkort behouden en nu dus zelfs dwingend gemaakt. De huurovereenkomst wordt niet aangetast door het overlijden van de verhuurder, de erfgenamen van de verhuurder moeten zijn rechten en verplichtingen overnemen.

https://pc-advocaten.be/2018/01/11/vlaa ... e-huurder/