Breid je vriendenkring uit door te Sportelen!

Waar vandaan: Vrije tijd > Dossier Sportelen > Breid je vriendenkring uit door te Sportelen!

Breid je vriendenkring uit door te Sportelen!

3 goede redenen om te beginnen Sportelen:

  1. omringd worden door goede vrienden houd je gezond

  2. iedereen kan Sportelen

  3. je maakt heel makkelijk nieuwe vrienden als je Sportelt

 

1. Omringd worden door goede vrienden, houdt je gezond
Wetenschappelijke studies tonen aan dat bewegen één van de voorwaarden is om gezond ouder te worden. Waarschijnlijk nog belangrijker: sport heeft naast dit gezondheidsbevorderend aspect ook een sociaal effect. Sportelen is meer dan louter de belevenis van fysieke activiteit, het is ook het sociaal bindmiddel bij uitstek.


2. Iedereen kan Sportelen
Het is plezant en iedereen kan ermee beginnen. Sportelen doe je op je eigen tempo en volgens je eigen spelregels.

Een seniorenonderzoek duidt aan dat 50-plussers bang zijn om op termijn geïsoleerd te geraken. Voor de niet (regelmatig) sportende 50-plussers blijkt dat het samen-zijn dé motivatie is om te starten met sporten en het ook vol te houden. Je gaat je niet afmatten, je komt onder de mensen en je beweegt op een ontspannende manier.

Deelnemen aan een activiteit of lid zijn van een vereniging doet men, naast het sporten, ook voor de gezelligheid. Denk maar aan de leuke momenten in de kantine na het sporten!

3. Sportelvrienden maken is makkelijk
Sportelen doe je samen, nooit alleen. Het is de ideale manier om op een spontane manier nieuwe vriendschapsbanden te smeden. En bestaande vriendschapsbanden worden hechter. De toegevoegde waarde van sport is vooral de sociale cohesiefactor. Sporten maakt mensen meer open, eerlijk en stimuleert initiatief nemen

Al Sportelend kan je jezelf zijn. Je kan je stress afreageren en krijgt een positieve energieboost. Precies wat 50-plussers met een druk leven kunnen gebruiken. Je Sportelvrienden, daar vertel je vaak meer aan dan aan anderen. Je komt elkaar tegen in een andere context en leert elkaar sneller te vertrouwen.

Omdat je misschien niet weet hoe je meteen Sportelvrienden maakt, startte Bloso met de dynamische Sportelwebsite. Op www.sportelen.be kan je een profiel aanmaken en nieuwe Sportelvrienden ontmoeten. Het is een interactieve online community waar je een ruim aanbod van Sportelactiviteiten vindt en enthousiaste Sportelvrienden tegenkomt.

 

Begin nu met sportelen op www.sportelen.be !

 


Bron:
Sportelen