Mediterrane planten op je terras?

Waar vandaan: Tuinkriebels > Organisch tuinieren > Potplanten en bloembakken > Mediterrane planten

Mediterrane planten op je terras?

Olijven, vijgen en citrusboompjes zijn als de zon en de zee: ze brengen velen van ons in vakantiestemming. En omdat het mediterrane planten zijn, willen ze een warme en zonnige standplaats. Ligt jouw terras op het zuiden, dan is dat vermoedelijk een ideale plek. Misschien snoep je binnenkort wel van een bordje vijgen van je eigen terras.

Hoewel het zonnekloppers zijn, vragen olijfbomen, vijgenbomen en citrusbomen in pot, bij droog en warm weer, veel water, maar tegelijkertijd hebben ze ook een luchtige potgrond nodig om ervoor te zorgen dat de wortels gezond blijven.

Olijven en vijgen

 

Kies daarom bij het in- of verpotten een potgrond die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en speciaal ontwikkeld is voor planten die lange tijd in dezelfde pot blijven staan. Het moet een uitzonderlijk doorlatende potgrond zijn die gezonde wortels garandeert. De potgrond moet luchtig blijven, ook wanneer je tijdens de zomer veel water geeft. Een potgrond die extra bims of puimsteen bevat, houdt de potkluit luchtig en zorgt voor een extra waterbuffer. Klei zorgt ervoor dat de voedingselementen langer en beter vastgehouden worden en minder snel uitspoelen.Citrusboom

Geef je mediterrane planten niet alleen water, maar verwen ze zo nu en dan ook met wat extra voeding. Een uitgekiende voeding doet groeien, bloeien en bevordert de vruchtzetting.

Zo kan je voor je citrusboompjes bijvoorbeeld een mild werkende vloeibare meststof gebruiken met alle noodzakelijke organische voedingselementen en een complex van sporenelementen. Zo zorg je voor een uitbundige bloei en smakelijke vruchten. Wat extra ijzer in de meststof garandeert glanzende diepgroene bladeren.

Ook voor je olijven- en vijgenbomen is er een aangepaste evenwichtige voeding beschikbaar met organische voedingselementen en een complex van sporenelementen. Het extra zink in deze vloeibare meststof zorgt voor sterke planten met stevige bladeren en mooie vruchten.

 

 

Bron: DCM