Waar vandaan: Interieur en inrichting > Keuken > Evolutie

Evolutie van kook- tot leefruimte

De keuken is de afgelopen jaren van een gebruiksruimte naar een leefruimte geëvolueerd. Hierbij is er naast esthetiek veel meer aandacht gekomen voor het gebruiksgemak en bovenal de ergonomie.

- Pakweg 5 jaar geleden was de keuken nog een klein hokje waar driemaal per dag een maaltijd werd bereid. Vandaag is ze geëvolueerd tot een leefruimte.
- De volledige keukenopstelling en -werking is nu meer en meer gericht op een maximaal contact met de medebewoners en de buitenomgeving.
- Ook de allure van de keuken is veranderd. Daar waar vroeger de deur angstvallig werd dichtgehouden voor pottenkijkers, heeft de keuken nu voldoende uitstraling om er gasten in te ontvangen.
- In deze trendverschuiving naar de communicatieve keuken is het eiland een belangrijk element geworden. Hier wordt aan gegeten en gewerkt. Door het gebruik van het eiland met de spoelbak en/of de kookplaat, sta je als gebruiker niet meer met je rug naar de omgeving. Zo heeft de persoon die kookt ook nog contact met zijn huisgenoten in de leefruimte of kan zij of hij genieten van de beweging buiten.

Bron: Habitos