Hot Stone Massage

Waar vandaan: Lifestyle > Behandelingen: Hot Stone Massage

Hot Stone Massage

Deugddoende steniging. Bij stenen denk je waarschijnlijk niet meteen aan relaxen. Toch bezorgt de combinatie van massage, thermotherapie en aromatherapie in een Hot Stone massage je een heerlijk ontspannen gevoel.

PSG - hot stone massageLa Stone therapie, Healing Stone massage, Lava Stone massage,... Voor de Hot Stone massage bestaan heel wat alternatieve benamingen. Het verschil zit vaak in de gebruikte stenen. Bij de Healing Stone massage kiest men bijvoorbeeld voor zeestenen.

Meestal wordt echter geopteerd voor basaltstenen, vulkanische stenen gevormd uit lava. Door eeuwenlang in rivierbeddingen te liggen, zijn ze onder invloed van water en zand mooi glad gepolijst. De grootte varieert van twee tot twaalf centimeter. Ze zijn bovendien uitermate geschikt voor een Hot Stone massage omdat ze lange tijd warmte kunnen vasthouden en op een natuurlijke manier aan het lichaam doorgeven.

Warm en ontspannen
Om de stenen op te warmen tot een temperatuur van 45 tot 55 °C, wordt gebruikgemaakt van een speciale schaal waarbij ze onder water liggen. Zijn ze warm genoeg, dan worden de stenen langs de ruggengraat, in de nek, in de handen, op de buik en borst en zelfs tussen de tenen gelegd. Zo krijgt het gehele lichaam een heerlijk warm en ontspannen gevoel.

Een massage met essentiële oliën maakt het geheel af. Door de warmte dringen de lange, rustige en voornamelijk cirkelvormige bewegingen dieper in het spierweefsel door en wordt de massage effectiever. Vaak worden de gemasseerde lichaamsdelen opnieuw bedekt met warme stenen om de energie te blijven doorgeven.

In balans
PSG - hot stone massageDe Hot Stone massage zorgt op deze manier voor een diepe relaxatie. Bovendien draagt deze therapie bij tot het ontgiften van het lichaam. Het stimuleert de orgaanfuncties en activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam. Algemeen kan je zeggen dat het lichaam meer in balans gebracht wordt.

Hot Stone massages worden aangeraden bij stress, acute en chronische spierproblemen, bij gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose, bij spijsverteringsproblemen en bij slechte doorbloeding. Toch hoef je niet meteen een kwaaltje te hebben om eens een Hot Stone massage uit te proberen. Je lichaam eens goed willen verwennen, is ook een perfecte reden!

Niet voor iedereen
Er zijn echter ook een aantal aandoeningen en medicijnen waarbij een Hot Stone massage helemaal niet geschikt is. Voorbeelden zijn: antibiotica, pijnstillers of antidepressiva gebruiken, extreme vermoeidheid, koorts, het nemen van alcohol of andere drugs, ... Wie twijfelt, kan dus beter even overleggen met de schoonheidsspecialist.

Auteur: Annick Claus
Bron: PSG -