Leempakking

Waar vandaan: Lifestyle > Behandelingen: Leempakking

Pakking met leem, ontslakkend, tonifiërend,  relaxerend en afslankend

Om je lichaam te ontgiften kan je het opwarmen. Dat kan in de sauna, in de infraroodcabine, in een stoombad, door te sporten maar ook door een aromatische leempakking op de massagetafel.

Thermae Grimbergen - LeempakkingJe neemt plaats op een met plastic en handdoeken beklede tafel. Vervolgens ga je op je buik liggen en word je van hals tot teen ingesmeerd met witte leem. Vanuit rugligging onderga je hetzelfde ritueel.

Daarna word je zorgvuldig ingepakt met handdoeken en plasticfolie. Het gelaat blijft echter vrij van leem omdat de huid er dunner is. De ogen worden afgedekt met watjes gedrenkt in geurend rozenwater.

Weldoende effecten
De natte leem is vermengd met kruidenolie. Het gaat om lavendel, basilicum en etherische olie gepuurd uit  het blad van de alom gekende cypres. Dit geurend amalgaam heeft tegelijk een rustgevende en een verkwikkende werking. Extracten zouden via de huidporiën ook terechtkomen in de bloedbaan. Ledematen die zwaar aanvoelen zouden ermee kunnen verlicht worden.

Zacht voor de huid
Langzaam stijgt de temperatuur binnen de pakking en begin je lichtjes te transpireren. De leem heeft naar verluidt een sterk ontgiftende werking. Via de poriÎn en het transpiratievocht verlaten de giftige en lichaamsvreemde stoffen het lichaam. De temperatuur binnen de pakking is naar verluidt voor iedereen goed te verdragen. Ook de leem zou zacht aanvoelen aan de huid.

De hoeveelheid transpiratievocht verschilt sterk van persoon tot persoon.  In ieder geval geldt het principe; hoe hoger de transpiratie, hoe beter de doorbloeding van de huid en hoe werkzamer de zuiverende werking. In wellness-termen spreekt men dan van ontslakking.

Plakkerig
De geuren die ondertussen je neus zullen verwennen, in combinatie met meditatieve klanken  op de achtergrond, maken de weldadige werking van deze kuur compleet. Na de behandeling kan je het zweet en plakkerige witte goedje afspoelen onder een lauwe douche.

Auteur: Anne-Marijn Somers
Bron: PSG -