Waar vandaan: Helpcentrum > Spelletjes > Ik krijg geen muziek bij de spelletjes

Spelletjes: Ik krijg geen muziek bij de spelletjes

Indien u de muziek niet kan horen bij één of meerdere spelletjes, dan ligt de oorzaak waarschijnlijk bij uw computer. Let er ook op dat niet álle spelletjes geluid hebben.

Vergewis er u eerst van dat u wel degelijk geluid kan horen met uw computer.  Dit is niet altijd het geval, uw computer moet dit aankunnen.
De meest voorkomende oorzaak is dat het geluid van uw computer niet opstaat, de luidsprekers niet opstaan, de luidsprekers te stil staan,… Kijk dit eerst en vooral na.

Als tweede meest voorkomende oorzaak is dat het geluid op uw computer stiller staat voor bepaalde muziekjes; de spelletjes gebruiken meestal MIDI of Flash en op sommige computers is dit apart in te stellen om dit stiller te zetten of zelfs af te zetten.
Deze instelling is verschillend op élke computer waardoor we hier niet verder op in willen gaan.

U kan eventueel ook proberen hulp te krijgen van anderen.
De eerste mogelijkheid is op het SeniorenNet Forum. Er is een aparte rubriek, “Computer - Software”, waar u terecht kan voor vragen en problemen over software en alles daar rond. U kan het SeniorenNet Forum vinden op http://www.seniorennet.be/forum/
Daar zien vele duizenden mensen uw vraag en kunnen u mogelijk wel helpen.
Een eenvoudige handleiding hoe u het SeniorenNet Forum kan gebruiken vindt u op http://www.seniorennet.be/Pages/Help/forum.php

De tweede mogelijkheid is via de SeniorenNet Mailgroepen. Er is een speciale mailgroep, “Computer - Software” voor vragen en hulp betreffende software op uw computer. U kan zich inschrijven op de mailgroep via http://www.seniorennet.be/Pages/Mailgroepen/mailgroepen.php en vervolgens met uw linkermuisknop klikken op “aanmelden” bij de mailgroep “Computer - Software” en u kan zich vervolgens inschrijven. Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt gekozen, kan u een bericht versturen naar de mailgroep.

Lees misschien ook regelmatig eens de “computertips” op SeniorenNet: http://www.seniorennet.be/Pages/Computertips/computertips.php. Er staan vele duizenden computertips op die u het leven een stuk eenvoudiger en aangenamer kunnen maken!
Bovendien hebben we op de homepage ook dagelijks een andere computertip. U kan deze vinden bij “weetjes” en vervolgens “computertip”.


Gerelateerde helponderwerpen:
Hoeveel kosten de spelletjes?
Registreren voor een spelletje?
Werkt een spelletje niet?
Ik heb een fout gezien in de trivia quiz

Ga naar het Helpforum om vragen te stellen, antwoorden te vinden en uw kennis te delen met anderen.