Waar vandaan: Toerisme > Andere continenten > Afrika > Informatie per land

Andere continenten > Afrika > Informatie per land

Kies het gewenste land:

Egypte Kenia Madagaskar Marokko
Namibië Senegal Tanzania Tunesië
Zuid-Afrika      

Land in de kijker: Tunesië

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Tunesië - Op amper twee en half vlieguren wordt een droom waar : de droom van zon, zee en zand.  Zo snel bereik je immers Tunesië. Er is geen enkele maand waarin het niet aanlokkelijk is om naar dat noord-afrikaanse land te vliegen en er enkele onvergetelijke dagen door te brengen. De zon schijnt er 300 dagen per jaar zodat er een ideaal vakantieklimaat heerst. Aan de kust wordt het eigenlijk het ganse jaar door nooit koud. In Januari gaat de thermometer zelden onder 20° C.  In de zomer zorgt een frisse bries van de Middellandse Zee ervoor dat ook de noordeuropeanen de hoogzomertemperatuur aangenaam vinden. Door de nabijheid van de woestijn is het er in de zomer wel heet, maar nooit zwoel.  De temperatuur van het water ligt steeds tussen 16° en 25°. Tunesië is het perfekte vakantieparadijs waar iedereen aan zijn trekken komt.

De kustlijn is 1300 kilometer lang en biedt met zijn gouden stranden, steile klippen en verdoken baaien een bijna onuitputtelijke verscheidenheid. Aan de koraalkust in het noordoosten van het land omzomen groene heuvels de diepblauwe zee. In het kristalheldere water schitteren de koraalriffen in alle kleuren, waardoor het niet verwonderlijk is dat dit kustgedeelte een eldorado is voor duikers en snorkelaars. Het centrum voor watersporters uit alle landen is de jachthaven Tabarka. Langs de oostkust boven Tunis strekt zich de schilderachtige Côte de Carthage uit. De lange, uitgestrekte zandstranden zijn nog altijd een geheime tip voor wie rusten wil in een prachtig dekor.

Meer naar het zuiden bevindt zich bij Cap Bonde de oudste en meestgeliefde badplaats van Tunesië : Hammamet met zijn bloeiende tuinen. Nog meer naar het zuiden liggen de klassieke badsteden Sousse en Monastir . In de met geschiedenis gevulde straten van deze steden rijgen zich de luxe-hotels aaneen. Geen enkele vakantiewens blijft hier onvervuld !

Komfort en luxe biedt ook de mondaine jachthaven Port El Kantaoui. Gebouwd naar het model van een Andalousische havenstad, verbindt Port El Kantaoui met zijn bezienswaardige marina op bijzondere wijze de moderne architectuur met typische Moorse elementen.  Een klassieker is ook het zonnige eiland Djerba , een paradijs aan de rand van de woestijn. Als een grote vlakke schijf rijst het eiland uit de zee op. Djerba is bekend voor zijn vriendelijke en gastvrije bewoners. De schoonheid van de stranden is spreekwoordelijk, de charme van het eiland is waard ontdekt te worden. Wie, daarentegen, een reis naar het binnenland van Tunesië wil ondernemen, vindt de pittige charm van de oases terug alsook de wilde kaalheid van de woestijn en de bergen.

Waar u ook uw vakantie in Tunesië wil doorbrengen, u kan er zeker van zijn dat de kust met de duizend gezichten aan sportievelingen, zonnekloppers, families en rustzoekers ontelbaar vele vakantiemogelijkheden biedt.  U zal merken : alleen al het zwemmen in het kristalheldere water zal u nog meer naar de zee doen verlangen. De heldere zee nodigt u trouwens ook uit om het leven boven en onder het wateroppervlak te leren kennen. 

 

 


 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: Arakea