Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Budapest > Bezienswaardigheden

Citytrips > Budapest > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Boedapest is gegroeid uit drie steden, Boeda, Pest en Oboeda, die in 1873 werden samengevoegd tot de metropool die ze nu vormen. Reeds van in de Romeinse tijd was er een vestiging op deze plaats, waarvan nog overblijfselen te bezichtigen zijn.

Boeda

Het gedeelte van Boedapest dat door de deelstad Boeda gevormd wordt, is het groene gedeelte van de stad.

Mooi is de burchtheuvel van Boedapest, met onder meer het koninklijk paleis, dat dateert uit de veertiende eeuw (en later werd verbouwd). Hier hebben de Hongaarse koningen gewoond (nu heeft Hongarijë een president). Hier vinden we ook de interessante musea in de stad, met onder meer de nationale galerie en het historisch museum van Boedapest. De hoofdkerk van Boeda is de Matthiaskerk, waar de koningen gekroond werden. De kerk is in neogotische stijl. De middeleeuwse wallen van de burcht zijn vrij goed bewaard en bieden een fantastisch uitzicht over de stad. U kan de burcht ook onder de grond bezoeken, in de grotten (uitsluitend onder begeleiding).

De Gellértberg is een vesting uit de negentiende eeuw waarop een citadel ligt. Rond de heuvel liggen enkele bekende thermen.

Óboeda

In dit stadsgedeelte vinden we de resten uit de Romeinse periode van de stad, met nog een amfitheater en de resten van een legerkamp.
In dit stadsgedeelte is er ook een interessant museum, gewijd aan de Hongaarse kunstenaar Vassarelli.

Pest

Aan de overkant van het water van Boeda ligt pest; enkele bruggen tussen de twee stadsdelen zorgen voor een schitterende verbinding. In dit stadsdeel vinden we onder meer de grootste synagoge van Europa en het Joods Museum, met een unieke collectie over de Joden in Centraal-Europa.
Het meest indrukwekkende gebouw van de stad is het Parlementsgebouw, dat 268 meter lang is, en soms een beetje doet denken aan The Houses of Parliament in Londen.
Het Hongaars Nationaal Museum herbergt in een classicistisch gebouw een unieke verzameling voorwerpen uit de geschiedenis van Hongarijë.
heden. De Sint Stefanus-basiliek is de grootste kerk van Boedapest.
Het is zeker aan te raden om in het centrum van Pest een wandeling te maken over de Andrássy-boulevard, die recentelijk op de werelderfgoedlijst van de Unesco is geplaatst. Op deze boulevard vind u langs beide zijden paleizen.

Stadspark

Het Stadspark telt een museum met een indrukwekkende collectie schilderijen van meesters uit geheel Europa.

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: SeniorenNet