Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Budapest > Informatie

Citytrips > Budapest

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

De Hongaren is een volk waarvan we nog steeds niet zeker zijn van waar ze eigenlijk komen. Men gaat ervan uit dat de Hongaren (de Magyaren) ergens vanuit Centraal Azië komen en zich in de tiende eeuw op de Hongaarse vlakten gevestigd hebben. De Hongaarse taal heeft dan ook geen enkele verwantschap met talen uit de buurlanden Oostenrijk of de Slavische talen uit de omliggende Oost-Europese talen. Men heeft ze dan maar onder de noemer Fins-Oegrische talen gegooid, samen met enkele andere buitenbeentjes in Europa zonder verwantschap, het Fins en het Baskisch.

De voornaamste vijand waar Hongarijë mee af te rekenen had in de geschiedenis waren de Turken (Ottomanen), die ook een tijdlang het land bezetten. Later kwam het onder invloed van Oostenrijk. In de negentiende eeuw, tot na de eerste Wereldoorlog vormde Hongarijë zelfs een tijdlang een dubbelmonarchie met het machtige Oostenrijk.

Na de Tweede Wereldoorlog werd Hongarijë opgenomen in het Oostblok, maar is steeds vrij westers gebleven. Het nam dan ook het voortouw bij het uiteenvallen van het Ijzeren Gordijn, en is nu één van de meest welvarende ex-Oostblok landen.

Hongarije is vandaag een mooi land om naar op reis te gaan: Boedapest is een van de mooiste steden van Oost-Europa, het Balatonmeer is een oase voor ontspanning en Hongarije bezit heel veel thermen met geneeskrachtige werking.

 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet