Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Geneve > Informatie

Citytrips > Geneve

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Een Frans stukje Zwitserland, schitterend gelegen aan het Meer van Genève (Lemanmeer), met op de achtergrond de witte Alpentoppen. Zetel van verschillende Internationale instellingen, stad van de vrede, met internationale invloed door de eeuwen heen. Modern, actief stadsleven tussen historische muren die 2.000 jaar geschiedenis vertellen: oude steegjes met bistro's en antiquairs, indrukwekkende stadspaleizen, gezellige terrasjes ... Het cultuur- en nachtleven lonkt. En u koopt er kwaliteitshorloges en heerlijke chocolade. In Genève wacht u een écht vakantiegevoel !

Geneve is een heel inernationale stad, door alle buitenlansde instellingen. Bijna de helft van de 1750.000 bewoners is dan ook buitenlands.
De stad werd door gesticht, en later door de Romeinen ingepalmd. Vanaf de negende eeuw werd het een onderdeel van het Bourgondische Rijk. Tijdens de hoogdagen van het Calvinisme was Genève erg calvinistisch gezind, en een beetje thuishaven ervan...
In de negentiende eeuw sloot het zich aan bij Zwitserland, en kon door de neutrale koers die dit land vaart, profiteren om verschillende instellingen op zijn grondgebied binne te halen.


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: Holidayline en My Switzerland