Waar vandaan: Toerisme > Citytrips > Rome > Bezienswaardigheden

Citytrips > Rome > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Rome is een grote stad, met heel veel bezienswaardigheden, uit verschillende tijdsperken. Dit maakt dat een planning van uw bezoek vooraf wel aan te raden is, om zeker niets te missen.

Het oude Rome:

Het Colosseum: dit wonder uit de Romeinse Tijd staat nog grotendeels recht, en mag op geen enkele bezoek ontbreken. “Brood en spelen” was de leuze 2000 jaar geleden bij de Romeinse keizers, en het Colosseum speelde daar een belangrijke rol in. Gladiatoren, leeuwen en andere beesten vechtten tot de dood, terwijl tienduizenden toeschouwers deze spectakels volgden. Soms werd het gebouw zelfs gedeeltelijk onder water gezet om zeeslagen te imiteren.

Het Forum Romanum: dit was het centrum van de stad ten tijde van het Romeinse Rijk. Er zijn stukken bewaard gebleven, maar veel stenen zijn geplunderd geweest en andere stukken zijn vervallen. Ga erheen en dompel u onder in de tijd van 2000 jaar geleden…

Overal in de stad vind je nog overblijfselen uit de tijd van de Romeinse keizers: stukken van monumenten, delen van de stadsomwallingen… Kijk rond in de stad en u kan ze niet missen. Enekel monumenten nog uit die tijd: het Pantheon (met zijn gigantische koepel), de Engelenburcht en de Engelenbrug.

Het katholieke Rome:

Vaticaanstad, aan de overkant van de Tiber gelegen, is de thuisbasis van de Katholieke kerk. Tussen de indrukwekkende zuilengalerijen op het binnenplein van de St Pietersbasiliek (de grootsste basiliek ter werled nog altijd) verzamelen velen duizenden van over de gehele wereld om een glimp van de paus op te vangen. De basiliek binnenin mag u niet missen, evenmin als de Sixtijnse kapel, waar Michelangelo honderden jaren geleden maandenlang op zijn rug het plafond van beschilderde. Het resultaat is echter prachtig.

Rome is verder bezaaid met kerken, groot en klein. Een van de mooiste is St-Jan-van-Latheranen, de grootste kerk (niet kathedraal) ter wereld.

Het Rome na het Rijk:
Rome is altijd een belangrijke stad geweest, ook na de val van het Romeinse Rijk. Enkele indrukwekkende monumenten uit de middeleeuwen en de periode erna sieren de stad, zoals het Monument van Maximilaan. Vele gebouwen in de stad zijn in renaissance- of barokstijl gebouwd. De stad herbergt ook talloze musea, waarin je urenlang de mooiste kunstwerken kan bewonderen.

Het gezellige Rome:

Rome is een aaneenschakeling van pleintjes en straatjes, waar het telkens gezellig vertoeven is. Mogen hierbij zeker niet ontbreken: Piazza Navona, de Spaanse Trappen, Campo dei Fiori (bloemenmarkt)… Tegenwoordig is het stadgedeelte Trastevere (aan de overkant van de Tiber) het meer hippe stadsgedeelte.

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: SeniorenNet