Asperges
-
Helena van Troje - Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07
Eerlijk gezegd heb ik asperges gezien voor de rest van mijn leven.
Ons moeder had zeven dammen liggen indertijd en als de oogst goed was dan aten wij:
asperges op zijn Vlaams
aspergerolletjes in ham in koude schotel
asperge velouté
asperges met witte saus
aspergekopjes in de kervelsoep
asperges op craquotte met banaan
kortom, ze kwamen ons de oren uit....
niet erg eerbiedig naar dat witte goud toe vrees ik...
niemand kan asperges maken gelijk ons moeder ze maakte
behalve misschien haar zus...
Ons moeder had zeven dammen liggen indertijd en als de oogst goed was dan aten wij:
asperges op zijn Vlaams
aspergerolletjes in ham in koude schotel
asperge velouté
asperges met witte saus
aspergekopjes in de kervelsoep
asperges op craquotte met banaan
kortom, ze kwamen ons de oren uit....
niet erg eerbiedig naar dat witte goud toe vrees ik...
niemand kan asperges maken gelijk ons moeder ze maakte
behalve misschien haar zus...
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Ja Helena hier worden ze toch ook veelvuldig gegeten hoor, gemakkelijk een keer of 2 in de week + dan nog eens soep van asperges.
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Hier ook minstens twee keer per week omdat het seizoen zo kort is. Wij zijn dan ook nog eens minstens drie weken op vakantie in juni, dus voor ons duurt het seizoen eigenlijk maar een dikke maand.
Vanavond asperges met gebakken zalm, mousselinesaus en gebakken krieltjes.
Vanavond asperges met gebakken zalm, mousselinesaus en gebakken krieltjes.
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Laat het smaken, ik ga er dinsdag ook om hoor!MyriamC schreef: ↑12 mei 2019, 16:39Hier ook minstens twee keer per week omdat het seizoen zo kort is. Wij zijn dan ook nog eens minstens drie weken op vakantie in juni, dus voor ons duurt het seizoen eigenlijk maar een dikke maand.
Vanavond asperges met gebakken zalm, mousselinesaus en gebakken krieltjes.
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
De grootste asperge kweker is Peru met een export van + 400.000 TON per jaar.
Ze zijn kwalitatief goed, maar door de transport wat droger geworden, en het zijn geen Belgische natuurlijk.
Voor soep zijn ze bijzonder goed.
Ze zijn kwalitatief goed, maar door de transport wat droger geworden, en het zijn geen Belgische natuurlijk.
Voor soep zijn ze bijzonder goed.
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Die van Peru zijn volgens mij de groene, kan dat? Geef mij maar de Belgische witte of de Nederlandse van vlak over de grens hier. Toch zeker om zo te eten.
De Italiaanse asperges zouden ook heel goed van kwaliteit zijn maar die vindt je hier niet. De Duitse zijn ook niet slecht.
-
Helena van Troje - Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07
Komt wel van ver hé:Peru
Ecologisch niet verantwoord vind ik
Ecologisch niet verantwoord vind ik
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Of voor een koude schotel, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Het belangrijkste aspect van asperges is de versheid en iedere liefhebber weet hoe je dat kan testen (en horen).
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Ik heb er gegeten in de Moezelstreek (Bernkastel-Kues), de asperges tot daar aan toe maar hetgeen er daarnaast op het bord lag, bweikes! Neen, de Moezel wordt nooit wat culinair.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Vind ik ook niet maar zo zijn er wel meer groenten en granen die dat niet zijn en geheid geliefd zijn bij die milieuterroristen zoals een Anuna! Wedden dat ze doodgraag avocado's en quinoa eet?Helena van Troje schreef: ↑13 mei 2019, 15:48Komt wel van ver hé:Peru
Ecologisch niet verantwoord vind ik
-
Helena van Troje - Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07
Daarom eet ik geen quinoa en hoe graag ik ze ook eet geen avocado, geen papaya, geen mango. Trouwens als je die in je jeugd op de plaats van oorsprong hebt gegeten dan proeven die hier echt naar niets.Vind ik ook niet maar zo zijn er wel meer groenten en granen die dat niet zijn en geheid geliefd zijn bij die milieuterroristen zoals een Anuna! Wedden dat ze doodgraag avocado's en quinoa eet?
-
Prima Vera - Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10
Dat is zo dat fruit lijdt geweldig onder het transport.Helena van Troje schreef: ↑13 mei 2019, 18:33Daarom eet ik geen quinoa en hoe graag ik ze ook eet geen avocado, geen papaya, geen mango. Trouwens als je die in je jeugd op de plaats van oorsprong hebt gegeten dan proeven die hier echt naar niets.Vind ik ook niet maar zo zijn er wel meer groenten en granen die dat niet zijn en geheid geliefd zijn bij die milieuterroristen zoals een Anuna! Wedden dat ze doodgraag avocado's en quinoa eet?
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Deze witte asperges groeien bij de noordkust van Peru, in de vallei Viru in La Libertad Region.
Dit gebied is erg goed voor de groei van witte asperges, voor groene asperges weer minder, die meer in het zuiden van Peru groeien.
En wat transport betref, die asperges zijn hier in België sneller dan die uit Spanje of Italo
Daar kennen ze ook vrachtvliegtuigen die elke dag naar Belgie en Nederland vliegen .
Dit gebied is erg goed voor de groei van witte asperges, voor groene asperges weer minder, die meer in het zuiden van Peru groeien.
En wat transport betref, die asperges zijn hier in België sneller dan die uit Spanje of Italo
Daar kennen ze ook vrachtvliegtuigen die elke dag naar Belgie en Nederland vliegen .
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
MyriamC - Lid geworden op: 07 jan 2006, 18:13
- Locatie: Noorderkempen
Wij eten alleen asperges van de Brabantse Wal. 's Morgens (of 's middags) gestoken en 's avonds op het bord.