Genieten van je pensioen in het buitenland

Waar vandaan: Wonen & Zorg > Dossier Verhuizen > Pensioen in het buitenland

Genieten van je pensioen in het buitenland

Voor steeds meer Belgen is het een realiteit: genieten van je pensioen in het zuiden van Frankrijk of aan de Spaanse costa’s.

Het totaal aantal gepensioneerden die naar het buitenland verhuizen, stijgt jaar na jaar. Dat blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor Pensioenen.

In 2005 betaalde de Rijksdienst voor Pensioenen ruim 26.000 pensioenen aan vroegere werknemers en zelfstandigen met Belgische nationaliteit die in het buitenland wonen.

In 2008 ging het om meer dan 29.000 Belgen. Bij die 29.000 gewezen werknemers en zelfstandigen komen nog eens een 7.500 voormalige ambtenaren die in het buitenland van hun pensioen genieten.
In totaal gaat het dus om 36.500 Belgische gepensioneerden die andere oorden hebben opgezocht.
Mensen die een deel van het jaar in het buitenland wonen maar hun domicilie in België houden, zitten niet in deze cijfers.

Frankrijk is de favoriete bestemming. Bijna de helft van de gewezen ambtenaren die in het buitenland gaan wonen, kiest voor Frankrijk. Daarna volgen Duitsland, Spanje en Nederland.

Bij de gewezen werknemers en zelfstandigen staat Frankrijk eveneens op één, gevolgd door Spanje, Duitsland en Nederland.

 


Bron:
Dockx Movers