Kan ik veranderen van zorgvorm?

Kan ik veranderen van zorgvorm?

Van mantel- en thuiszorg naar residentiële zorg
Wanneer u reeds geniet van een tegemoetkoming voor mantel- en thuiszorg, en u verhuist naar een woonzorgcentrum, een rust- en verzorgingstehuis of een psychiatrisch verzorgingstehuis, dan heeft u na de verhuis onmiddelijk recht op tenlasteneming voor residentiële zorg.

De wachttijd van 4 maanden bij het indienen van een dossier geldt hier niet: de zorgbehoevende heeft recht op de eerste dag van de eerste volle maand dat men in de voorziening is opgenomen.

U dient uw zorgkas zo spoedig mogelijk in te lichten van de verandering van zorgvorm. Van belang daarbij is dat u zeker de datum vermeldt vanaf wanneer u in de residentiële voorziening zal verblijven.

Voor de administratieve verwerking heeft u een aavnraagformulier voor residentiële zorg en een verblijfsattest nodig. U kan het verblijfsattest bekomen bij de voorziening of bij de mutualiteit.

Van residentiële zorg naar mantel- en thuiszorg
Ook bij wijziging van residentiële zorg naar mantel- en thuiszorg dient u een nieuw aanvraagformulier in te dienen.

Wanneer u in de residentiële voorziening minstens een socre C haalde op de evaluatieschaal  tot staving van de aanvraag tot tegemoetkoming in een verzorgingsinrichting, dan kan u dit attest indienen om uw recht op mantel- en thuiszorg te verkrijgen.

Heeft u geen dergelijk attest, dan kan u één van de andere geldige attesten laten afnemen (zie punt 13: Wie heeft recht op een uitkering?).

Uw recht op uitkering loopt (evenuteel retro-actief) ononderbroken door. De wachttijd van 4 maanden is hier niet van toepassing.

Meer weten over de DKV Zorgverzekering?
Contacteer ons voor meer informatie.

Dossier Wie betaalt uw zorg?

Ander wonen & zorg

Gesponsorde links

Wat als u zorgbehoevend wordt? Wie zal voor u zorgen? Wie zal uw zorg organiseren? Wie zal het betalen? Het antwoord op uw vragen: Zorgverzekering DKV. Meer info op www.dkv.be . DKV: de beste zorgen, levenslang.