Suggesties vlees & vis

Waar vandaan: Culinair > Dossier Feesten > Buitenfeesten & BBQ > Suggesties vlees & vis

Suggesties vlees & vis


Een moderne BBQ is niet alleen grillen

Net als voor de groenten zijn er ook voor het vlees- en visgebruik een aantal vuistregels. Wat de in te zetten hoeveelheid betreft kan u best rekenen op 300 à 400 g vlees per persoon (veel barbecuespecialiteiten bevatten immers beentjes: ribbetjes, kippenboutjes …).

Kiest u voor een mixed barbecue (vlees en vis), reken dan 150 à 250 g vlees en 100 à 150 g vis per persoon. Doet u alleen vis, reken dan 200 à 300 g vis per persoon.

Vermijd echter smaakvermenging. Leg daarom bijvoorbeeld voor het grillen van vis een stuk aluminiumfolie op het rooster. U kan ook papillotten en grillschaaltjes gebruiken.

Gril best eerst de vis, maak daarna het rooster zuiver, en gril daarna het vlees.

Vlees- en visgerechten: ook in de paëllapan
Bij BBQ denkt men onmiddellijk aan vlees, in de 2e plaats aan vis, en dan komt de mogelijkheid van paella ter sprake.

Paella is waarschijnlijk wel het meest bekende gerecht uit Spanje.
Het wordt gemaakt van verschillende ingrediënten. Dit is ook zo voor Spanje, waar het afhangt van de streek waar ze bereid wordt.

Paella uit het binnenland bevat vaak kip en konijn. De “Paella Valenciana”, paella uit Valencia, wordt dan weer gemaakt met varkensvlees, kip, eend en/of slakken. Kortom, datgene wat voorhanden is op het erf. Paella is immers vermoedelijk ontstaan als goedkope doch voedzame maaltijd voor de boeren op het land.
Zij kookten het tijdens de lunchpauze voor de hele ploeg, gewoon buiten op een vuurtje.

In de kuststreken ontstond er een variant met vis en schaaldieren, zoals garnalen, mosselen en kokkels – het liefst met schelpen en al. Logisch, want deze ingrediënten waren aan de kust ruim voorradig en dus goedkoper. Traditioneel werden de binnenland- en zee-ingrediënten niet met elkaar vermengd, maar met het toenemen van de welvaart en het moderne transport is dit wel mogelijk. Alle recepten hebben het gebruik van rijst, bouillon, knoflook, uien en tomaat, en saffraan om de rijst geel te kleuren, gemeen.


 


FESTARENT is je betrouwbare verhuurpartner bij uitstek, voor een uitgekiend en volledig assortiment materialen voor ieder feest(je) of event, van klein tot groot: van stijlvol feestmeubilair voor binnen en buiten, tot functionele keukenapparatuur.
Voor al je feest-plannen kan je vrijblijvend contact nemen met een van onze filialen (Festarent Brussel, Hasselt of Leuven). Ga naar onze website www.festarent.com of stuur een e-mail naar  info@festarent.com
Met FESTARENT maak je er een écht feest van!