Reisverzekeringen onder de loep

Waar vandaan: Geld en werk > Optimaal verzekeren > Zorgeloos thuis,...> Verzekering > Reisverzekeringen

Publireportage

Reisverzekeringen onder de loep

Welke diensten biedt Ethias Assistance aan? Wat dekken de verzekeringen "Annulering van reizen" en "Alle risico's bagage" precies? Ethias geeft antwoord op al uw vragen!

Mijn dochter trekt dit jaar een weekje naar Disneyland Parijs en mijn zoon gaat op vakantiekamp naar Wales. Is het hele gezin verzekerd door Ethias Assistance bij ziekte of ongeval?

Absoluut! Ethias Assistance dekt alle gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen, ook als ze afzonderlijk reizen. Ook kinderen van gescheiden ouders zijn beschermd als ze samen reizen met de titularis van een polis.. Heel het gezin kan dan ook met gerust gemoed vertrekken.

Ik vlieg deze zomer naar Copacabana. Wat gebeurt er als ter plaatse mijn portefeuille of mijn vliegticket gestolen worden?

Hebt u een contract Ethias Assistance gesloten, dan krijgt u een bepaalde geldsom toegestuurd. U hebt ook recht op de nodige vervoertickets om uw reis voort te zetten. Wel moet u de voorschotten terugbetalen als u weer thuis bent.

We hebben met heel het gezin een reis geboekt naar Ethiopië. Stel dat onze zoon herexamens moet afleggen in september, betaalt onze annuleringsverzekering dan de reiskosten terug?

De annuleringsverzekering van Ethias vergoedt de kosten wanneer de verzekerde een tweede zittijd moet afleggen. Maar opgelet: die tweede zittijd moet gepland zijn uiterlijk 30 dagen na de terugkeer.

We hebben onlangs een caravan gekocht. Is die ook gedekt door ons contract Ethias Assistance?

De basisformule dekt voertuigen van minder dan 3,5 ton, tweewielers van meer dan 50 cc, aanhangwagens, caravans. Goed om te weten: alleen het contract Privilege dekt voertuigen van meer dan 15 jaar oud in geval van mechanische problemen.

Mijn beste vriendin haar koffer is vorig jaar gestolen op de luchthaven. Ze moest urenlang doorbrengen in de politiepost. Bestaat er een verzekering die me indekt tegen dergelijke situaties?

De verzekering 'Alle Risico's Bagage' beschermt u tegen volledige of gedeeltelijke vernieling, diefstal, toevallige beschadiging of verlies van uw bagage wanneer die behandeld wordt door de transporteur. Opgelet: speciale voorwerpen (juwelen, horloges, fototoestellen, camera's, gsm's, ...) zijn alleen gedekt als u ze speciaal hebt aangegeven. Sommige voorwerpen (cash geld, reisdocumenten, zonnebrillen, ...) zijn nooit gedekt. Ook afzonderlijk verlies van één of meer voorwerpen in uw bagage valt niet onder de verzekering.

Bron: