Vijf redenen om 's winters te sporten

Waar vandaan: Geld en werk > Optimaal verzekeren > Zorgeloos thuis,...> Gezond leven > 's winters sporten

Vijf redenen om 's winters te sporten

Aan sport doen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En als het buiten grijs en koud is, is het nog moeilijker om eraan te beginnen! Hieronder vindt u vijf goede redenen om de moed niet te verliezen.

1. Wie sport, loopt minder kans om een verkoudheid op te lopen

Uit een recente Britse studie blijkt dat als we aan sport doen het risico kleiner is dat we een verkoudheid oplopen. De onderzoekers vroegen duizend mensen wat voor lichamelijke activiteit ze deden, wat hun lichamelijke conditie was en hoe hun gezondheid was. De uitslag van de enquête: de verkoudheden waren 41% minder zwaar bij mensen die zich fit voelden, en 31% bij diegenen die het meest aan sport deden. Trek dus uw sportschoenen aan zo gauw de winter om de hoek komt piepen, anders loopt u straks rond met een lopende neus!

2. Sporten helpt tegen winterdepressie

Het valt niet mee om aan sport te doen als we futloos zijn of een dipje hebben. Toch is sporten net de remedie voor al deze problemen! Lichaamsbeweging is een van de meest doeltreffende oplossingen tegen winterdepressies (en alle andere depressies trouwens).

3. Een sportactiviteit voortzetten is makkelijker dan weer van nul te moeten beginnen!

Als u gewoon bent om 's zomers aan sport te doen, hou er dan zeker niet mee op als het weer wat somberder wordt! Regelmaat is namelijk net het meest heilzame aspect aan sporten. En moeten herbeginnen met sporten na een wekenlange pauze is een stuk moeilijker dan een vaste gewoonte voortzetten. Volhouden dus!

4. Ook 's winters is buiten sporten mogelijk én gezond

Gaan joggen als het kwik zakt, lijkt op het eerste gezicht niet fijn. Toch vinden de meeste joggers de koude minder moeilijk te verdragen dan de hitte. Als u zich goed kleedt, extra aandacht besteedt aan het opwarmen en de dagen mijdt dat de weg er glad bij ligt, hoeft u helemaal niet te stoppen met uw sportactiviteit. En dan zijn er nog de wintersporten, een gedroomde kans om eens een sportief weekend in te lassen.

5. De winter is een kans om nieuwe sportdisciplines te ontdekken

Als uw favoriete sport echt alleen maar bij mooi weer te beoefenen is, dan is de winter voor u misschien een kans om activiteiten te ontdekken of te herontdekken die u normaal niet doet. En u hoeft daarom nog niet naar een sport- of fitnesscentrum! Er bestaat ook yoga, Pilates, dans en alle mogelijke varianten... Keuze zat dus. Of waarom niet eens gaan zwemmen in de winter? Het water en de ruimtes zijn er altijd verwarmd!

Bron: